onsdag 29 februari 2012

ENERGI - FRÅN DINA TANKAR

På temat hur du ökar din energi har du nu de senaste veckorna kunna läsa om hur du kan andas dig till bättre energi, ladda med ljus, få energi från att vistas i naturen, sova dig till mer energi och hur då får mer och bättre energi från maten du äter. I dag ska du få läsa om hur du med hjälp av dina tankar kan öka din energinivå - kanske den viktigaste av alla metoder.

Du blir vad du tänker!

Faktiskt är det så, även om det kan låta lite konstigt. Dina tankar får dig att reagera och bete dig på ett visst sätt och det i sin tur får dig att må i enlighet med det. Hur du mår påverkar i sin tur nya tankar om dig och din situation. Det är här lätt att handla i en ond cirkel av negativa tankar som får dig att känna dig trött och energilös.

Men, det fantastiska är att det fungerar precis tvärtom också!
När du tänker POSITIVA tankar får det dig att REAGERA POSITIVT vilket skapar ett POSITIVT BETEENDEN. Det gör därefter att du MÅR BRA och fortsätter att tänka positiva tankar. Du har skapat en positiv spiral.
Detta kan och bör du jobba på medvetet för att öka på din positiva energi.

Varje gång du tänker en tanke bildas kopplingar i din hjärna. En tanke som du tänker ofta bildar en snabb koppling (som en genväg) och den blir väldigt lättillgänglig för dig. Det gäller alltså att "programmera" hjärnan med en massa trevliga, positiva och energigivande tankar.
Att använda sig av affirmationer är ett kraftfullt sätt att plantera positiva tankar och känslor. En affirmation är en positivt formulerad mening i nutid. Den kan vara sann eller du kan vilja att den blir sann. Några exempel:

  • Jag är fylld av kraft och energi.
  • Det är härligt att motionera.
  • Jag klarar det jag ställs inför.
  • Jag känner mig stolt och glad.
  • Det är härligt att leva.
  • Jag är omgiven av omtanke.

Ett annat sätt att arbeta med sina tankar är att börja hålla utkik efter de saboterande tankar som du kan ha om vissa saker. Saboterande tankar är tankar som "sänker dig", som får dig att göra saker som du vet att du inte bord eller låta bli att göra sådant som du mår bra av. Några exempel:

- Det är ingen idé. Jag har ju aldrig klarat det tidigare.
- Åt hellskotta med dieten. Jag måste ju få unna mig något också.
- Jag är verkligen helt värdelös som inte klarar av detta.

Att hitta sina saboterande tankar är inte alltid lätt och självklart. De har en förmåga att gömma sig på ett listigt sätt. Du får helt enkelt bestämma dig för att leta efter dem i situationer där du känner att du agerar motstridigt mot hur du egentligen skulle vilja agera. När du börjar urskilja några av dem ska istället ersätta varje saboterande tanke med minst en positiv och stärkande istället. Tankarna ovan skulle istället kunna se ut så här:

- Det är klart att jag klarar det här. Det kanske inte kommer att gå på en gång, men om jag bestämmer mig för att fixa det, så kommer jag också att göra det.
- Nu har jag bestämt mig för att hålla igen och stå över sådana här onyttigheter. Jag kan unna mig något annat istället. Det behöver inte vara något jag stoppar i munnen.
- Det är svårt det här, men det är det fler än jag som tycker. Det är bra att jag försöker och inte ger upp. Jag kommer att lära mig och bli duktigare ju mer jag tränar. 

Det är bara DU och ingen annan som kan styra över din tankevärld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...