onsdag 23 maj 2018

Sellerijuice - din nyckel till hälsa!I juni 2017 började jag min "resa" med Medical Medium (Anthony William). Så ganska snart har det gått ett år. Jag minns inte riktigt hur jag hittade till honom, men någon mening med det var det absolut. Min fysiska trötthet som jag känt av under ett par år hade redan börjat minska tack vare näringstillskott, men jag kände att det fanns mer att göra. Kroppen var inte riktigt i balans och jag ville hjälpa den att hitta tillbaka till den.
Jag köpte inte riktigt att det var "normalt att känna så vid min ålder".
Eller att det var klimakteriet.
Eller att jag bara behövde vila lite mer.

Medical Medium lär oss att läka ALLT med hjälp av frukt, bär, grönsaker, vilda växter och örter. Och jag måste säga att effekten är helt magisk. Jag själv har inte haft stora och allvarliga problem. Men många andra som följer kostråden från honom har det. En del har varit allvarligt sjuka i många år. Läkare kan ha sagt att det inte finns något att göra. Några har varit helt sängliggande. Andra har inte kunnat arbeta på många år.
Men med hjälp av naturens gåvor så har det sakta, sakta läkt sina kroppar.
Många berättelser om detta finns att läsa hos Medical Medium på Facebook eller på Instagram.
Inspireras gärna!

En av de första förändringarna i min kost som jag gjorde var att lägga till den av Medical Medium så hyllade sellerijuicen.
Sellerijuice innehåller mycket salter som är bra för oss. Den hjälper kroppen att bygga upp mer saltsyra (något som vi är väldigt många som har för lite av och som kan orsaka mycket problem med magen). Saltsyran hjälper till med att bryta ner maten och håller dessutom dåliga bakterier borta.
Vi har de senaste åren fått lära oss hur viktigt det är att våra tarmar mår bra. Här är sellerijuicen verkligen en hjälp.

Selleri har en kraftfull antiinflammatorisk verkan. Den har en förmåga att svälta ut dåliga bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen och hjälper till att skölja rent hela tarmsystemet och vår lever från dessa.
De ovannämnda patogenerna är ofta det som orsakar inflammation i kroppen. När de försvinner kommer kroppen att läka och ditt immunförsvar stärks. Dessutom stärker selleri de goda bakterierna som är till din hjälp för god hälsa.
Selleri hjälper också till med att göra magen mer basisk. Det beror på det rika innehållet av bioaktivt natrium. Dessutom innehåller den viktiga mineralsalter (som enligt Medical Medium inte ännu har upptäckts av vetenskapen). Detta saltinnehåll gör att kroppens pH höjs vilket i sin tur gör att giftiga syror avlägsnas från kroppen. Det i sin tur skapar ideala förhållanden för tarmarna att läka.

Selleri är den grönsak (eller faktiskt en ört) som Medical Medium vurmar för mest. Det är det mest kraftfulla du kan äta och blir som mest effektiv om du intar den i juiceform på fastande mage på morgonen. Du bör dricka ½ liter. Men, var försiktig! Jag klarade bara av att juica och dricka en (!) selleristjälk i början och fick trappa upp successivt. Jag kände av den kraftigt detoxande effekten som gjorde mig illamående, yr och matt. Det tog ett par månader innan jag klarade av att juica ett helt knippe selleri ( ca 2 ½ dl) och ytterligare några månader tills jag klarade att dricka ½ liter....

Är det gott då?
Ärligt talat så är det inte alltid det. Jag gillar selleri att tugga på, men i juicad form kan den ibland bli väldigt besk. Vissa gånger är den nästan söt i smaken. Det beror lite på. Men det fungerar bra för mig vilket som och nu är jag van.
Har jag märkt någon effekt då?
Ja min hälsa har överlag förbättrats mycket det senaste året. Magen har också lugnat ner sig och jag är inte lika känslig mot olika livsmedel. Jag kan till och med tåla små mängder av vetemjöl eller komjölk ibland - men det är inget jag avser att lägga till i min kost framöver hur som helst. Bara intressant att kunna konstatera att magen inte är lika känslig.

Jag har investerat i en juicer som används dagligen till min sellerijuice och ibland också till andra juicer. Men det går också att mixa i blender och sila genom silduk.För dig som är intresserad att lära dig mer om självläkning med hjälp av frukt, bär, grönsaker, örter och vilda växter rekommenderar jag de böcker som Anthony William aka Medical Medium har skrivit. De två först finns översatta till svenska och den tredje tror jag blir översatt till sommaren.

3 kommentarer:

 1. Hej. Hur lång tid bör man vänta med att äta, efter intag av selleri juicen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt råden från Medical Medium ska man vänta 20 minuter till man äter något.

   Radera
 2. Hej. Behöver man sila juicen efter man kört den i blendern eller man kan dricka den grynig? Mvh

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...