torsdag 9 februari 2012

ENERGI - FRÅN NATUREN

Naturen läker stressade nutidsmänniskor. Det har flera undersökningar visat och nu senast läkaren Matilda Annerstedt i ett doktorsarbete. Att motionera i skogen, gärna lövskog och med fördel med fågelkvitter är en investering i hälsan. Framför allt är det den mentala hälsan som stärks enligt Annerstedts undersökning.

Naturen är verkligen fantastisk. Där kan du finna lugn och harmoni eller energi.
Vilken typ av naturupplevelse uppskattar du?
Skog?
Vatten?
Öppna fält?

Det kan räcka med att promenera i en park , jogga längs en å eller meditera i en skogsdunge för att du ska ladda dina mentala batterier med energi.
Hitta gärna "din egen plats" att stanna till vid, vila och reflektera. En parkbänk, en sten eller en glänta där du känner att du kan ladda extra mycket energi.

Oavsett årstid, väder och vind ger det dig energi att vara i naturen. Det är fantastiskt att följa årstidens växlingar - speciellt att se den vakna upp igen efter vinterns sömn. Det är inte långt kvar nu innan vi kan följa naturens uppvaknande.

Var uppskattar du naturen som mest?

Du har väl inte missat tidigare blogginlägg om hur du ökar din energi? Här är de.

3 kommentarer:

  1. Vatten är min favoritplats. Därefter kommer skogen och sen öppna fält. Jag är ofta i naturen. Går i skogen hör intill och andas in den murriga skogsluften och ber till min Gud. Det är Lisa för själen det! Och jag tänker på att det är HAN, Gud som har skapat allt detta ljuvliga som vi människor så desperat behöver.

    SvaraRadera
  2. Makena - håller med, vatten är underbart och oerhört livgivande. Visst är det fantastisk med allt vacker vi har runt omkring oss i naturen. Så dumt att vi ibland bara tar det för givet. Bra att uppmärksamma och njuta av den. Ha det underbart nästa gång du vandrar i naturen.

    SvaraRadera
  3. Forskare Patrik Grahn på Alnarp talar om åtta naturkaraktärer som tilltalar oss på olika sätt. Vilka vi helst söker oss till kan hänga samman med hur vi mår för stunden. http://landskapsarkitekten.blogspot.com/2010/04/atta-karaktarer.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...