fredag 2 december 2011

MISSLYCKAD ELLER BESVIKEN?

Misslyckas vill ingen göra. Det ligger inte i vår natur.
Vi hittar olika strategier för att se till att vi inte behöver misslyckas. En är att vi ser till att bli så himla duktiga och "perfekta" att det inte är möjligt att misslyckas. En annan är att vi undviker allt som innebär minsta risk för att misslyckas. Inget av dessa alternativ är särskilt bra i längden.

Jag skrev en del om att misslyckas och vad det innebär i en tidigare artikel som du kan hitta HÄR.

Jag tycker inte själv om att använda ordet "misslyckas" eftersom det enligt mig inte går att misslyckas med annat än möjligen en sockerkaka eller något annat som skulle ha blivit ätbart. Och det är verkligen inte hela världen, kan alla vi intyga som har lyckats med att misslyckas med det.
Misslyckande handlar om dina egna tankar om det du vill uppnå och prestera. Det handlar om dina förväntningar och kanske också om dina rädsla för att inte uppnå dem.

Om du inte lever upp till dina egna förväntningar så är du INTE misslyckad, du är BESVIKEN.
Att känna sig misslyckad som människa på grund av att något inte blev som du hade förväntat dig eller att bli besviken över detsamma är stor skillnad. Väldigt stor skillnad.
Besvikelse är en del av livet och också något som du kan lära dig att hantera. Kanske kan du till och med använda det för att lära dig en erfarenhet som du kan ha nytta av i framtiden.
Besvikelse är inte farligt och är lättare att koppla till en prestation än till dig som person.

Genom att välja ditt förhållningssätt kan du också ge dig själv möjligheter att både våga vara "operfekt"= mänsklig och att ge dig själv större möjlighet att våga prova nya saker utan att känna dig pressad.
DU är ALDRIG MISSLYCKAD!

2 kommentarer:

  1. Att misslyckas är inget annat än att lyckas med en miss. Trevlig helg!
    Susanne Johansson

    SvaraRadera
  2. Härlig Susanne, du är en världsförbättrare :-)!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...