torsdag 1 december 2011

KRAMA DINA BARN FÖR BÄTTRE RELATIONER NU OCH I FRAMTIDEN

För ett antal årtiondens sedan var man orolig för att för mycket daltande och klemande med barnen skulle få dem att bli svaga och osäkra individer. Därför var det inte alltid så mycket kramar och närhet.
I dag har vi lyckligtvis förstått att det inte riktigt stämmer - tack och lov.
Faktum är att det finns forskning som visar på att de barn, både pojkar och flickor som har en nära och lugn relation med sina föräldrar växer upp till självständiga och starka individer som i högra grad än andra har stabilare yrkesliv och dessutom i större utsträckning blir ekonomiskt oberoende.
Dessutom tar det med sig det kärleksfulla och nära förhållningssättet till sina egna relationer vilket innebär att de själva kommer att leva i och låta sina barn få växa upp i trygga och kärleksfulla relationer.

Så kramas och gosa så mycket du kan med dina barn. Både mammor och pappor, söner och döttrar. Då hjälps vi åt att skapa ett kärleksfullare samhälle även på sikt.

2 kommentarer:

  1. Ett jättebra och viktigt inlägg! Jag kramar alla mina barn flera gånger per dag. Det tror jag är viktigt och det är definitivt mysigt, för både dem och mig :)

    SvaraRadera
  2. Härligt Anneli, du gör världen till en bättre plats :-)!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...