måndag 7 november 2011

RENSA I RÖRAN - ANDRA VECKAN


Titta så fint det blev vid min hemarbetsplats efter första veckans rensning! Jag är så nöjd! Inte minst därför att Linda Björk som arbetar med att skapa ergonomiska arbetsplatser i sitt företag ERGOFalk AB hörde av dig till mig efter att ha sett min "förebild" innan rensningen..
Linda som har ett falköga såg så klart att jag tidigare (klicka för bild) inte satt riktigt bra när jag jobbade vid datorn. Det har hon helt rätt i, så nu har jag beställt ett laptopstöd som gör att datorskärmen kommer högre upp, vilket gör att jag inte behöver böja på nacken när jag läser. Då behövde jag även ett kompletterande tangentbord som gör att jag har en bra arbetsställning.
Så nu har jag det både snyggt och städat, både på skrivbordet och i skåp, lådor och tidskriftssamlare. Och dessutom sitter jag så mycket bättre när jag arbetar.

Nästa vecka kommer jag att ge mig i kast med ett skåp i köket. Vi flyttade för ett halvår sedan och det där skåpet har jag haft lite dåligt samvete för sedan dess. En samlingsplats för en massa småsaker, varav hälften säkert inte behövs och kokböcker där en del är totalt  onödiga. Lite medicinförvaring är det också. Men nu ska det bli ordning!
Vad rensar du den här veckan?

12 kommentarer:

 1. Denna vecka ger jag mig på vårt elmaterial som just nu finns på lite för många ställen efter vår flytt.

  SvaraRadera
 2. Kanon att få proffshjälp! =)
  Själv rensar jag en vrå i vår hall denna veckan. Ett "evighetsprojekt" eftersom det hela tiden samlas nya saker där... undrar vad det området står för i feng shui...
  Ska bli skönt att rensa upp där igen i alla fall!
  Trevlig vecka!

  SvaraRadera
 3. Jag fortsätter med evighetsprojektet hallen. Ska samtidigt försöka få till bättre förvaring, så var sak har sin plats på ett bättre sätt ;)Förresten, angående Feng Shui, är det ingången till min egen lägenhet eller porten in till huset som räknas som ingång? Jag ska ju lägga baguan med ingången i nederkant ... Hoppas någon kan ge mig svar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här blir ett jääättesent svar men ska man lyssna på Karen Kingston är det både och. Det finns en bagua för tomten, en för hela huset, en för din lägenhet och en för varje rum osv! Tror säkert man kan göra en bagua för en hylla i ett köksskåp också... Det gör hela baguasystemet väldigt spännande, i min mening. Hoppas att svaret når fram och är till någon form av nytta även om det kommer ett drygt år för sent.

   Radera
 4. Jana - jag är lite osäker där när det gäller ingången, men vill minnas att du ska rätta dig efter DIN igång, alltså till lägenheten. Men jag kan inte svära på det. Någon annan som vet?

  SvaraRadera
 5. Då tar jag alla papper, kvitton etc som ligger lösa uppe i ett skåp vid datorn...har ingen koll på vad som finns där egentligen.

  SvaraRadera
 6. Vid feng shui är det ingången till boendeytan som gäller, dvs i lägenhet är det ens egen dörr som gäller, inte dörren in i huset - man bor ju inte i trapphuset *ler*

  Den här veckan kör jag igång mitt stora projekt = pysselhörnan, där jag tänkt ta lite mer tid på mig för att få det ordentligt gjort.

  SvaraRadera
 7. Jag är lite sent ute. Förra veckan rensade och städade jag i stora dotterns vrå. Har skrivit om det här:
  http://www.barnboksbloggen.se/?p=5727

  Den här veckan tar jag ett lite mindre projekt eftersom vi ska åka bort i helgen. Jag ska gå igenom mina lådor som innehåller gardiner, dukar, tyger och garner.

  SvaraRadera
 8. Nu har jag gått igenom lådorna med gardiner, tyger m.m.

  http://www.barnboksbloggen.se/?p=5737

  SvaraRadera
 9. Nu har jag samlat ihop elmaterialet, inte så mycket att rensa, mer att samla ihop och sortera.

  SvaraRadera
 10. Hej! Så glad jag blev att utmaningen är igång igen!Såklart jag vill vara med igen! Jag tänkte röja undan 'viktiga-papper-pärmar-o-sånt'.
  Återkommer! kram *piah*

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...