måndag 31 oktober 2011

RENSA I RÖRAN - FÖRSTA VECKAN

YES!
Nu är den igång, min årliga Rensa i Röran Utmaning. Jag vet inte vad som har hänt med er andra, för jag brukar kunna ha mellan 20 till 40 "medrensare, nu är det bara några få som har anmält sig. Jag hoppas att vi tillsammans kan lyckas inspirera fler att haka på. Det är nämligen väldigt härligt att rensa bort gamla grejer som du inte behöver för att istället se till att omge dig med bara sådant som du tycker om och mår bra av. Sådant som du betyder något för dig. Det påvekar ditt välmående mer än vad du tror.

Läs gärna mer om Rensa i Röran Utmaningen HÄR och passa på att hänga på. Det går bra att hoppa in när som helst under tiden vi håller på. Skriv en kommentar till inlägget, så lägger jag upp en länk till din blogg (om du har en).

Så här ser min hemarbetsplats ut:


Inte särskilt inspirerande och ordningssam för tillfället som synes. Men vänta ni. Nästa vecka kommer den att se betydligt trevligare ut då jag presenterar en bild efter rensningen.

Vad ska DU rensa denna vecka? Något stort projekt på gång? Eller kanske något lite mer hanterbart som handväskan eller en byrålåda? Du bestämmer själv.

Happy Rensning!


19 kommentarer:

 1. Jag gör ett försök i år också, vi har nyligen flyttat och inte kommit i ordning ännu så det finns mycket att jobba med.

  SvaraRadera
 2. Börjar kanske lite i fel ände men här är det förrådet som gäller idag - och kanske en dag till den här veckan.

  Det är ett område som brukar bli, kanske inte bortglömt, men iaf lite ignorerat så nu är det dags.

  Samtidigt blir det mental träning för mig eftersom jag är mörkrädd och även om jag inte undviker att gå ner i källaren annars så tycker jag det är obehagligt. Idag får obehagskänslan stå tillbaka för den sköna känslan jag vet kommer av att ha klarat av det PLUS den sköna känslan av att ha rensat =)

  SvaraRadera
 3. Jag börjar med mitt skrivbord/arbetsbord så jag kan komma igång att pyssla efter flytten.

  SvaraRadera
 4. Jag började igår, rensade och städae min garderob och lådan i nattuksobordet. Välbehövligt ohc otroligt skönt att få det gjort :)

  Nu står mitt hobby-rum på tur, ska förska fotta INNAN jag börjar med det så jag kan visa både före och efter :)

  Har en blogg, men jag är otroligt slö med att blogga där nu för tiden...

  wita-smycken.blogspot.com

  //Mvh Frida

  SvaraRadera
 5. Härligt att ni är med :-).
  Fröken Fräken, du får väl börja publicera en och annan före/efter bild på bloggen nu ;-).

  SvaraRadera
 6. Jag är med i år med :) Har också flyttat så lite ordning är välbehövligt! //Tiana

  SvaraRadera
 7. Oooh - jag vill vara med!! :) om det inte är försent? Är ni på 1:a veckan?

  SvaraRadera
 8. Hej Ulrika,
  Jag vill vara med ;)

  Började i helgen efter att köpt "Rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston (iof läst den förut, men behöver påminnas :))

  Bestämt att minst 15 minuter per dag, rum för rum ...
  Börjat med garderober i vårt sovrum

  SvaraRadera
 9. Härligt Tiana, Vendela och Jana att ni är med :-)! Det är första veckan nu, så vi ska väl hinna med några rensningar tillsammans.

  SvaraRadera
 10. Tips för att städa garderoben året runt utan att göra något annorlunda!!!

  Ta en vanlig galge och knyt en fin rosett på den och fäst gärna en liten lapp med dagens datum.

  Alla kläder som du hädanefter hänger tillbaka i garderoben hänger du till VÄNSTER om rosettgalgen. Alltså gallrar kläderna ut sig självt. Så säg - efter ett år eller när du känner för det - kan du göra dig av med allt till HÖGER om rosettgalgen - då du bevisligen inte använt något av plaggen. Lycka till :) / Susanne Johansson

  SvaraRadera
 11. Jag ska ta itu med vår klädkammare i helgen. Är så sugen på att börja rensa och skulle vilja ta hela lägenheten på en gång, men det är varken effektivt eller realistiskt, framförallt inte med en fyraåring och en nyfödd :-)Jag får nog snarare räkna med att jag inte kommer att få hela klädkammaren klar denna vecka :-)

  SvaraRadera
 12. Jag såg förresten att det var länkat till min gamla blogg i listan över de som är med i utmaningen Rensa i röran. Ändra gärna Bokmamman till Barnboksbloggen http://www.barnboksbloggen.se

  SvaraRadera
 13. Susanne: suveränt bra tips på garderobsstädning :-)!

  Carola: visst är det frestande att ta en superröjning på en gång, men jag tror att det är smartare att dela upp det ;-). Länkar på nytt till din nya blogg.

  SvaraRadera
 14. Var ju med lite förra året, men det höll inte så länge tyvärr. Men nu har jag faktiskt STORRENSAT de senaste veckorna! I stort sett hela vår proppfyllda vind är rensad och strukturerad!!!! SÅ LYCKLIG! Har gett bort massor och slängt massa sopsäckar! Så härligt!

  Men ännu finns det kvar att rensa i lådor och skåp och inte minst vårt förråd!! Så nog ska jag rensa mera!

  SvaraRadera
 15. Jag vill vara med. :)
  Börjar med städskåpet!
  /Marika
  www.attblienecoqueen@blogspot.com

  SvaraRadera
 16. Jag är i rensartagen, så jag hänger på. Den här veckan har ett rum i källaren blivit utrensat på ALLT eftersom vi påbörjat en renovering där. Första lagret med målarfärg är avklarat och nästa ska bli gjort idag.

  Dessutom har jag rensat en tidskriftssamlare på jobbrelaterade papper - organiserat och satt in i pärmar. Numera varje papper på rätt plats. Så befriande!

  Ha en fin dag!
  Jag har ett par olika garderober som jag skulle vilja gå igenom framöver, jag hoppas kunna ta tag i en av dem nästa vecka.

  SvaraRadera
 17. Nu är mitt skrivbord rensat och jag har till och med hunnit pyssla lite ;-)

  SvaraRadera
 18. Jag har så rörigt/stökigt hemma att jag inte vet i vilken ände jag ska börja... När jag väl lyckas få städat hemma så är jag så trött på städning att jag inte lyckas upprätthålla det städade. Kanske är lösningen färre prylar? Men jag vet inte, jag har ändå förvaringsmöjligheter.

  SvaraRadera
 19. Semenax is 100% organic herb tea mixture which helps would pauperism to look up a professional. semenax Medication to increment sperm cell ProductionVolume pills wish semenax hold infant; the absence of which tenseness and tension sets in and may paralyze the entire trade union.

  Review my web blog low volume ejaculate

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...