tisdag 8 november 2011

LYCKAN DU SÖKER ÄR TROLIGTVIS NÖJDHET I TILLVARON

Lycka, ett tillstånd vi naturligt strävar efter. Felaktigt tror vi ofta att lycka är en långvarig och bestående känsla. Det stämmer inte. Jag brukar beskriva lycka som små tomtebloss som lyser upp din tillvaro. Det vi  menar när vi söker den "den ständiga lyckan" är nog snarare en förnöjsamhet över tillvaron. En nöjdhet och känsla med att vara tillreds med livet och tillvaron - åtminstone för det mesta. Allt på topp är ju som bekant en utopi.

Men hur blir vi då nöjdare med våra liv och vår tillvaro? Här är några tips som får dig att  lättare hitta harmoni i livet och dessutom krydda med ett och annat tomtebloss:

  1. Bestäm dig för att du vill leva ett liv med mer harmoni, balans och förnöjsamhet. När du väl har fattat ett beslut, så kommer du lättare att kunna leta efter de möjligheter du har för att kunna förändra och förbättra dina möjligheter. Gör gärna någon forma av "ceremoni" där du tydliggör för dig själv och kanske även andra att nu har du ett nytt mål och fokus i livet.
  2. Gör en plan för hur du ska börja arbeta med och förändra din tillvaro. Skriv ner ditt mål. Hur vill du att det ska se ut. Utgå från dina förutsättningar och måls som det ser ut just nu. Om du känner att din plan är realistisk, så kommer det att vara lättare att kunna arbeta för den.
  3. Inspirera dig själv. Se till att inspirera dig själv med hjälp av listor, positiva ord och affirmationer, eller varför inte en Inspirationstavla där du har klistrat upp bilder och texter på sådant som du vill åstadkomma.
  4. Bestäm dig för att göra en liten förändring i taget. Varje vecka bör du lägga till ytterligare någon liten förändring som tar dig mot ditt mål. Påminn dig om vad det är du vill och vart du är på väg genom att titta på ditt inspirationsmaterial med jämna mellanrum.
  5. Fokusera på dig själv. Jämför dig inte med vad andra har och inte har. Andra är inte du och har inte dina förutsättningar. Du kommer aldrig att bli nöjd med ditt liv om du tror att det som krävs är något som andra har. 
  6. Fokusera på det goda. Uppmärksamma dina positiva förändringar och se till att vara tacksam för allt du har i ditt liv som du faktiskt kan vara tacksam över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...