tisdag 4 oktober 2011

GÅR DU RUNT I CIRKLAR?

Ibland känns det som att vi går runt i cirklar. Gör samma saker, tänker samma tankar. När vi gör saker vi mår bra av och tänker goda tankar, är sällan det det är ett problem. Men om vi känner ett missnöje med det vi har. Om vi inte känner oss nöjda med var vi är i livet och det vi åstadkommer. Om vi drömmer om en annan tillvaro. Då är det ett problem.

Vi brukar alla hamna i den situationen då det känns som att vi inte kommer någonstans. Kanske vet vi inte ens vart vi vill, bara att vi inte vill vara där vi är. Det är en av de vanligaste anledningarna till att man kontakter mig som coach. Ibland behöver man hjälp för att dels veta VART man vill och behöver ta sig och också HUR. Men självklart kan du arbeta med dessa frågor själv också. Här får du några tips på hur du kan göra så att du inte trampar vidare i samma gamla fotspår som tidigare:

  1. Skriv. Ta fram papper och penna och skriv ner dina tankar och känslor. Formulera vad det är som du inte är nöjd med. Vad är det som inte fungerar i nuläget? Vart vill du? Hur skulle du vilja ha det? Finns det några realistiska drömmar och visioner? Många gånger så känns det klarare bara av att få skriva ner det man funderar på och vilka möjligheter som finns på papper.
  2. I nästa steg fortsätter du att skriva vad du kan göra för att komma närmare dina formulerade mål. Tänk på vilka förutsättningar du har och vad du faktiskt kan göra. Vilket är ditt första steg? På vilket sätt ska du genomföra det? När?
  3. Berätta för någon om dina planer. Då får du möjlighet dels att sätta ord på dina önskningar, vilket kan ge dig själv ännu fler nya perspektiv, dels får du förhoppningsvis en "hejarklack"  och någon som håller koll på vad du gör - och som du måste "stå till svars inför" ;-).
  4. Gör en tidsplan. Se till att varje mål har olika delmål och bestäm när det är rimligt för dig att nå varje mål. Belöna dig själv för varje steg du har uppnått.
  5. Fokusera på det positiva i ditt arbete för förändring. Det kommer inte alltid att gå på räls, det kan du inte räkna med. Men om du håller fokus på hur bra det kommer bli när du har nått ditt mål och dessutom ser till att berömma dig själv och visa dig uppskattning för allt bra du gör på vägen, så kommer det att gå mycket lättare.
Lycka till!
Vill du ha lite hjälp på vägen i att hitta nya positiva vägar att gå, så kan Passionscoachning vara något för sig. Just nu har jag ett specialerbjudande till dig som vill hitta fokus och passion under 6 veckor i höst. Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...