onsdag 6 januari 2010

ALLDELES FANTASTISKT!

Det tycker jag verkligen att det är att de redan är SÅ MÅNGA som har anmält sig till "Rensa-i-röran Utmaningen". I skrivande stund är det hela 38 sugna rensare som har anmält sig. Och då är inte ens första veckan slut... Som ni vet går det bra att hoppa på utmaningen när som helst.
Intresset för den här utmaningen har dessutom gjort att min besöksstatistik har skjutit i höjden rejält! Många nya bloggläsare har hittat hit och det har såklart också lett till att jag har hittat massor av nya mysiga bloggar att besöka. Så roligt!
Jag följer era rensningar ska ni veta och jag är inne på era bloggar och hälsar på - både hos gamla och nya bloggvänner. Däremot hinner jag inte kommentera hos er i så stor utsträckning som jag skulle vilja. Min målsättning är ändå att alla som skriver en kommentar här ska få ett svar av mig. Sedan lämnar jag små spår av mig hos er lite nu och då.

Lite att tänka på under "Rensa-i-röran Utmaningen" för er som är igång eller er som funderar på att haka på:

 • Motivationen tenderar att vara JÄTTESTOR till att börja med (gäller alla nya projekt man ger sig in i). Den kommer helt naturligt att variera i styrka - läs mer om hur och varför HÄR, och övriga tips på hur du bättrar på din motivation hittar du HÄR.
 • När du är motiverad till tusen i början av utmaningen så är det lätt att du tar i för mycket och tänker för stort. Är din målsättning med rensandet realistisk? Är det sannolika att du ska kunna rensa hela huset, garaget och vinden fram till påsk (eller när du nu tänker dig)? Försök att ha en realistisk målsättning och varva större rensningsprojekt med mindre så att du ger dig tid för vila och återhämtning mellan varven.
 • Motivera dig själv genom att belöna dig då och då efter väl genomfört arbete. Kanske en kaffelatte efter att du rensat i städskåpet eller en skön massage när förrådet är tip top.
 • Läs HÄR om Premackprincipen som kan få dig att ta tag i rensningen när det känns lite motigt.
 • Dela med dig av dina egna tips och idéer på din blogg och även här. Meningen är att vi tillsammans ska sporra och peppa varandra.

Lycka till!

5 kommentarer:

 1. hej
  har tagit tag i garderoben idag. HUR kan man tillåta sig att samla på sig så mkt skor och väskor man aldrig använder?? känner mig nöjd! har ingen efterbild, glömde det =) men ska fixa det när jag orkar så jag kan visa upp mitt resultat!
  http://lindisen81.blogspot.com/2010/01/rensa-i-roran-garderob.html

  SvaraRadera
 2. Sådärja veckans rensning klar! Före och efter bild!

  Ta en titt!

  SvaraRadera
 3. Linda - visst är det märkligt?!?! det är så man undrar om det förökar sig därinne i mörkret ;-). Men nu måste det kännas snyggt och härligt. Bra jobbat!

  Ulrica - wow! Härligt!

  SvaraRadera
 4. nu finns bilder, före-efter =)
  http://lindisen81.blogspot.com/2010/01/rensa-i-roran-garderob-bilder-fore.html

  SvaraRadera
 5. Hej Ulrika!
  Kag har inte gjort något annat än rensat i röran de senaste månaderna på grund av flytt så jag står nog över den här gången. Men tack för att du fick mig att göra förjobbet förra våren.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...