tisdag 14 augusti 2018

Nektarinkaka - galet god och nyttig!



Fördelen med att laga mat och baka med bara nyttiga, läkande och näringsrika ingredienser är att då går det att äta allt precis när som helst. För vem tänker annars på att äta en fantastiskt god kaka till frukost utan dåligt samvete 😉?
Och jag gillar ju att experimentera och blanda ihop olika "nyttigheter". Och jag har inte tålamod med en massa finlir som tar tid - utan bara blanda/mixa ihop och skjuts in i ugnen.
Sen ska det så så klart smaka bra också. Det är inte kompromissbart.
Den här kakan uppfyller alla krav.

Jag åt den till frukost i helgen och bjöd på den till fikat när vi hade gäster.
Till fikat serverade jag med lite kokosgrädde som jag vispat och smaksatte med kardemumma (tydligen "min" krydda nu, för jag är sugen på den till allt 😉), vaniljpulver och lönnsirap.

Du behöver:
3 bananer
2 msk tahini
2 dl hasselnötsmjöl
3 dl havregryn
1 msk Kardemumma Latte (kryddblandning från Sonnentor - har du inte den tar du 1 tsk kardemumma och gärna en liten nypa vaniljpulver, muskot och kryddnejlika)
3 msk kokossocker
2 tsk bakpulver
3 msk kokosolja
2 - 3 nektariner (går såklart jättebra med exempelvis persikor, äpplen eller päron också)

Gör så här:

  1. Blanda samtliga ingredienser utom nektarinerna i en mixer och blanda ihop till en jämn smet.
  2. Häll upp smeten i en pajform (smörj gärna med lite extra kokosolja först).
  3. Dela nektarinerna i klyftor och dekorera kakan med dem.
  4. Grädda i 200 grader 30 - 40 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...