fredag 20 juli 2018

Kokosvatten - ger hälsa och energi på många plan


Kokosvatten är fantastiskt på många sätt. Mest fantastiskt är att få avnjuta det direkt från en ung , grön kokosnöt och gärna då på en exotisk strand. Går även att köpas här i Sverige om man har lite tur.
Kokosvatten har getts till krigande soldater och till tävlande atleter under tuffa förhållanden för att öka deras prestation. En del jämför att dricka kokosvatten med att få en blodtransfusion, så effektivt kan det upplevas. Vad beror det på då?
Kokosnötsvattnet är fullt av nyttiga vitaminer och mineraler. Det är en naturlig sportdryck då den innehåller en mycket hög andel elektrolyter av liknande sort som vi har i blodet vilket ger snabb energi.
Det har ett lågt kaloriinnehåll och är en bra dryck för dig som vill tänka på din vikt.
Men kanske viktigast av allt nu under dessa heta sommardagar är att den har en förmåga att återfukta kroppen ända in på cellnivå. Och som en bonus balanserar den pH-nivån, stärker immunsystemet och hjälper njurarna att filtrera ut gifter och eventuella njurstenar.

Kokosvatten är också mycket bra för hjärt- och kärl hälsan. Den har en förmåga att sänka blodtrycket och öka cirkulationen. Utöver det är den stärkande och läkande för dig som har någon kronisk sjukdom såsom migrän, problem med bihålorna, COPD, fibromyalgi, astma, PCOS, Parkinsons, hypotyreos, Chrons, epilepsi, MS, Parkinsons, CFS mm. (Källa: Medical Medium)

Om du inte hittar färska kokosnötter finns det idag i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker kokosvatten på flaska eller tetra att köpa.
Likaså finns det på hälsokostbutikerna. En av mina favoriter är denna,  från Cocofina som säljs på Life (hälsokost). Jag brukar bunkra upp med två - tre literflaskor och dricker dem som de är eller blandar/mixar dem med frukter och bär. Det är till exempel supergott att mixa med vattenmelon som även den är både god och toppen för att reglera vätskenivån i hela kroppen.
OBS! Se bara till att kokosvattnet du köper på flaska/burk/tetra är "rent" och inte innehåller en massa socker eller annat onödigt.

Du hittar direktlänk till kokosvattnet HÄR!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...