måndag 28 maj 2018

Banankakor - gott, enkelt och nyttigt!


Jag älskar banankakor, som jag kallar dem! En lättbakad kaka som passar lika bra till frukost, mellanmål till utflykten, fikat eller närhelst du vill fylla på med bra energi.
Det fina med dem, förutom att de är försvinnande goda, är att det inte finns något speciellt recept som måste följas. Grunden är en mosad banan och gärna en klick kokosolja. Sedan blandar du i gryn, frön, mjöler, sötning och torkade frukter efter smak och efter vad som finns hemma.
Det går också bra att mixa ihop smeten i mixer eller med mixerstav för en jämnare konsistens.
Hur mycket av varje ingrediens?
Prova dig fram! Det ska bli en lagom fast konsistens som går att forma till kakor med hjälp av händerna eller med en sked.
Kakorna gräddas sedan i ugn, 200 grader i ca 15 - 20 minuter.

Här kommer några förslag på vad du kan ha i dina banankakor för att de ska vara så hälsosamma och goda som möjligt (inspirerade av de råd för läkning som kommer från Medical Medium).

Grund till ca 5 - 6 kakor: 1 banan och 1 msk kokosolja

Mjöl: havre, teff, kokos, mandel, amarant, hasselnöt...
Gryn: havregryn, riven kokos
Frön: solros, pumpakärnor, chia, sesam, linfrö...
Kryddor: kanel, kardemumma, ingefära, vanilj...
Sötning: honung, kokossocker, lönnsirap
Torkade frukter: russin, gojibär, tranbär, aprikoser, fikon, dadlar...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...