fredag 25 maj 2018

Lägg fokus på det som får dig att må bra!


Det du fokuserar på får du mer av....
Det är lätt att fastna i "negativa loopar" där det känns som att du hela tiden drar till dig mer problem  och elände än du redan har. Och faktum är att det fungerar lite så. Tänker du mycket på det negativa och oroar dig kanske både för vad det ska innebära och vad mer som ska drabba dig så kommer det ta stor plats i ditt liv.
Det bästa är att det fungerar precis lika bra åt andra hållet.
Det innebär att om du fokuserar på sådant som får dig att må bra, som fungerar och som gör dig glad så kommer du istället att skapa en "positiv loop". Du skapar större plats åt det.

Det finns inte någon människa som klarar sig utan motgångar i livet. Ändå finns det personer som verkar gå genom livet med mer glädje och positivitet än genomsnittet. Säkert känner du något som person som verkar vara glad och må bra jämt oavsett vad som händer.
Det är viktigt att bejaka alla känslor, både de som är tunga och jobbiga såväl som de glada, positiva och lättsamma. Det viktiga är dock att inte fastna i negativiteten när det jobbiga "drabbar".
Det tunga kan lätt bli som en neggig-gegga som suger musten ur oss om vi inte är uppmärksamma.

Om du känner att du behöver komma ut ur negativa tankar och en tung period, så kan du bestämma dig för att byta den negativa "magnetismen" mot en positiv sådan istället. Det betyder inte att det negativa kommer att försvinna i ett nafs, men successivt kommer du att märka att det positiva tar mer och mer plats. Det i sin tur innebär att det inte längre finns så mycket plats kvar åt det negativa.
Du har ändrat riktning och kopplat på den positiva magneten istället.
Det får många konsekvenser:

  1. Du får mer energi
  2. Du får mer gjort
  3. Du orkar mer
  4. Du har större lust att göra saker
  5. Saker och ting känns lättare
  6. Du blir friskare
  7. Du blir gladare
  8. Omgivningen tycker att det är roligare att umgås med dig
  9. Du själv tycker att det är roligare att umgås med dig
Det du kan göra varje morgon är att bestämma dig för en känsla eller en sinnesstämning som du vill ska bli din följeslagare under dagen. Här är några exempel som du kan välja mellan. Fyll gärna på med fler!

Energi
Glädje
Tacksamhet
Engagemang
Vänlighet
Hjälpsamhet
Busighet
Värme
Lugn
Harmoni
Balans
Tolerans
Nyfikenhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...