måndag 22 januari 2018

Boktips - Omstart av Karin Björkegren Jones


Karin Björkegren Jones om någon vet hur man på naturligt sätt hjälper kroppen att läka och bli stark igen. 2012 drabbades hon av bröstcancer och det blev som Karin själv skriver, startskottet till hennes stora hälsoresa. Genom att tro på sig själv och sin kropps förmåga tog hon stort ansvar för sitt tillfrisknande.
En av de saker hon förstod är lymfsystemets stora och viktiga roll för att kroppen ska vara frisk och må bra. Det är det hennes senaste bok handlar om - att boosta lymfsystemet.

Boken handlar om att ge sig själv och kroppen en omstart genom att se till att lymfsystemet får bästa möjliga förutsättning att fungera.
Att lymfsystemet har en viktig roll har vi vetat länge. Dock har dess funktion och påverkan av vår hälsa legat i skymundan i många år. Tyvärr.
Lymfsystemet är kroppens största system. Det fungerar som ett renande system och hjälper kroppen att bekämpa infektioner, transportera fett från tunntarmen ut till blodet och föra bort gamla, förbrukade celler, proteiner samt vätska  från kroppens vävnader.
Det är därför lätt att förstå vad som kan hända när lymfsystemet inte fungerar....

Några av det tecken som kan tyda på att ditt lymfsystem är trögt:

  • Du känner dig ofta frusen.
  • Dina fötter svullnar och är ömma.
  • Du har åderbråck och/eller celluliter.
  • Dina ben, armar och händer svullnar.
  • Du har svårt att gå ner i vikt trots att du äter bra och rör på dig.
  • Du får lätt sendrag.
  • Du upplever oro och stress i kroppen och har svårt att slappna av.
  • Du får lätt huvudvärk och känner dig yr.
  • Du blir lätt förkyld eller drabbas av influensaliknande symptom.
Kort kan man sammanfatta det så här. Du kan göra precis alla rätt vad gäller din hälsa - äta bra, sova tillräckligt, se till att inte stressa för mycket och motionera. Men om ditt lymfsystem är trögt kommer du inte att känna av det positiva effekter du tycker att du borde.
Men det bästa är att det går att få fart på ett trögt lymfsystem och det är precis det som Karin skriver i i sin bok.

Boken är både vacker - älskar alla de fina och illustrativa bilderna, och full med tips på vad vi kan göra för att ta hand om vårt lymfsystem själva. Alltifrån bra yoga-övningar till andning, massage och kost.
Definitivt en bok för dig som är intresserad av din hälsa och ditt välmående.
Och även om du idag inte upplever att du har problem med ditt lymfsystem, så skadar det inte att visa det kärlek och omsorg så att det fortsätter att fungera.

Nyfiken på boken och vill beställa? Du hittar mer information här (nu till rabatterat pris!):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...