tisdag 20 december 2016

Saffranspannkaka på banan, ägg och jordnötssmör...



Många mogna bananer hemma, då är bananpannkaka en given hit. Och så här i juletider är det så klart extra gott att sätta lite smak med saffran.
Bananpannkakor (som jag ofta steker i "plättformat") är snabba att göra och perfekta att förbereda kvällen innan. Lika goda att äta varma som kalla. Jag brukar blanda i lite jordnötssmör för mer proteininnehåll (och godare smak) och psylliumfröskal för lite mer fibrer och fyllighet.

Du behöver till 1 port:
1 banan
1 ägg
1/4 kuvert saffran
1 msk Psylliumfröskal
1 msk jordnötssmör
1 tsk kokosolja
½ dl russin

Gör så här:
Mixa ihop samtliga ingredienser utom russinen till en jämn smet. Blanda sedan ner russinen försiktigt. Stek som små plättar eller som en stor pannkaka i lite kokosolja någon minut på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...