måndag 14 november 2016

Saffransgröt - med kokosmjöl och ägg


Det här är en riktigt, riktigt god, näringsrik och mättande gröt som kan smaksättas lite efter tycke och smak. Jag valde här att ge din lite "julkänsla" och använde mig av saffran och russin.
Jag gillar saffran och äter det året om, men det blir så klart lite mer av den varan runt juletid.

Gröten går snabbt att göra och tack vare att den innehåller två ägg och kokosmjöl som bas, så passar den dig som inte äter/tål gluten eller vill vara försiktig med kolhydraterna.

Du behöver:
2 ägg
2 msk kokosmjöl (Vitaprana har ett riktigt bra och prisvärt kokoksmjöl)
1 msk kokosolja 
1 tsk honung eller annan sötning (kan uteslutas)
ca 1 dl valfri mjölk - jag valde havremjölk.
½ frp saffran
russin efter smak
granatäppelkärnor

Gör så här:

  • Knäck äggen i en kastrull.
  • Häll också i kokosmjölet och kokosoljan och blanda väl.
  • Värm plattan på medelvärme och fyll på med ungefär hälften av mjölken.
  • Lägg i russinen och håll ner honungen.
  • Vispa hela tiden då ägget koagulerar av värmen och lätt bränner fast.
  • Fyll på med mjölk allt eftersom så att konsistensen känns lagom smidig.
  • Gröten ska inte koka upp, utan bara värmas så att alla ingredienser "kokar ihop". Låt stå på plattan under vispning i 2 - 3 minuter, sedan är den klar.
  • Lägg upp i tallrik. Dekorera med ytterligare några russin och granatäppelkärnor.
  • Servera med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...