torsdag 28 juli 2016

Lär dig stå emot känsloätande, överätning och sockersug med hjälp av KBT!


I Sverige är vi oerhört medvetna om kosten och hur den påverkar oss. Vi vet vad som är nyttigt att äta och vad som är mindre nyttigt. Vi vet också vad som kan vara en ungefärligt lämplig mängd.
Men många har ändå problem med överätning, känsloätande, sockerfrossande eller att hålla sig till en typ av kost som de vet att de mår som bäst av.
Varför?

Jo det finns såklart flera olika och individuella anledningar till det. Men också väldigt många likheter. Min kurs Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT är en omarbetad (försvenskad)  version av The Beck Diet solution, en metod som tar hjälp av KBT och som bygger på hur vi människor fungerar (eller kanske snarare inte fungerar) när det gäller kost och matvanor.
För när det gäller maten, eller snarare skräpmaten (full av socker, härdade fetter, smakförstärkare och andra tillsatsämnen) så är vi inte så smarta och rationella alla gånger. Och det VET tillverkarna som bygger både produkter och  marknadsföring på att de vet att vi inte kan stå emot.
Därför är det inte bara så enkelt att bestämma dig för att börja hålla en viss diet, undvika vissa livsmedel eller att äta mindre portioner.
Det är snarare väldigt svårt.

Med det i åtanke är alltså kursen Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT utarbetad.
Du får här i en hemliggrupp tillsammans med andra som delar dina erfarenheter och mål helt nya redskap att jobba med varje dag under sex veckor.
Vi jobbar framför allt med:

  1. Att du får stärka din tro på dig själv.
  2. Att du får lära dig att planera.
  3. Att du får lära dig att ta kontroll över och ändra dina tankebanor.
  4. Att du får lära dig att hantera dina "misslyckanden". Det här är den viktigaste punkten av dem alla. För INGEN klarar av att följa en diet eller gå ner i vikt utan att "falla dit" någon gång. Det i sig är inte något konstigt. Det viktigaste är att du ser dessa tillfällen som isolerade händelser som inte påverkar ditt fokus att komma vidare.
  5. Du får lära dig att skaffa nya och hållbara matrutiner och matvanor.
Den 29 augusti är det dags för höstens först kurs och du kan läsa mer om hur upplägget och innehållet ser ut HÄR (klicka).

Det här är en kurs för dig som är trött på att banta. Trött på att känna dig misslyckad. Trött på att känna att du inte själv har kontrollen.
Det här är en kurs för dig som äntligen vill få de verktyg du behöver för att lyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...