onsdag 29 juni 2016

Kronärtskocksröra - gott tillbehör till kött/fisk/fågel eller som dipp

Kronärtskocksröra - ett gott tillbehör till det mesta
Rörornas tid är nu! Det grillas i varenda vrå och då ska det såklart bjudas på goda röror till köttet, fisken eller fågeln som smakfullt grilljerats.
Dock är det så att många av de röror som du kan köpa färdiga innehåller komjölksprodukter och för den delen också en massa onödiga tillsatsämnen som våra kroppar helst klarar sig utan.
Likaså är det om du letar recept på något gott att servera till det grillade - mycket baseras på creme fraiche och andra produkter av komjölk.
Om du som jag inte tål komjölksprodukter eller om du vill undvika dem ändå så går det jättebra att vara kreativ och mixa ihop din egen röra. Det är både lätt och går snabbt.
Här har jag blandat kronärtskocksbottnar med solroskärnor, mjölkfri färskost, olivolja, vitlök, gräslök, salt och peppar. Supergott.
Och givetvis går den att servera även om du inte äter grillat. Den är till exempel supergod som dippsås.

Du behöver:
1 burk kronärtskocksbottnar (ca 200 g kronärtskocksbottnar)
1 dl solroskärnor
½ burk påMackan (färskost från Oatley. Du kan välja vilken färskost du vill)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
gräslök

Gör så här:

  1. Häll av vattnet från kronärtskockorna. Skölj dem ordentligt i kallt vatten och lägg dem sedan i en skål.
  2. Häll på solroskärnor, färskost, olivolja, vitlöksklyftan, salt och peppar.
  3. Mixa ihop ordentligt till en jämn smet.
  4. Klipp en rejäl knippa gräslök i bitar och blanda i röran.
  5. Klart att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...