måndag 11 april 2016

Skippa nystarter - det bästa framgångsreceptet när det gäller viktminskningI dag är det måndag och statistisk sett den dagen då de flesta börjar sitt "nya liv" - IGEN!
För hur många gånger har du inte börja om i dina försök att leva hälsosamt och gå ner i vikt?
Och hur många gånger har du inte "trillat dit" och tänkt att det har skitit sig, och då kan du lika gärna fortsätta att frossa och äta onyttigt tills du ska göra en omstart - på måndag?

Detta beteende är vanligt, och i princip en garanti för att du ska misslyckas med ditt mål att gå ner i vikt och leva hälsosammare.
Hur ska du då göra för att lyckas?
Ja, du ska sluta att tänka i termer av misslyckande.
När (inte om) du "trillar dit" och äter mer än du tänkt eller av mat du inte borde ens smakat, så ska du inte se det som en katastrof.
Se det som en isolerad händelse.
Ett dåligt val behöver inte alls innebära att du ska fortsätta att göra dåliga val.
Fundera istället på vad det var som gjorde att du valde att äta det du gjorde. Och tänk på hur du kan undvika att hamna i samma fälla igen.
Då blir det ett bra lärotillfälle snarare än ett misslyckande.

I min populära distanskurs Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT jobbar vi med tankar och ätbeteende. Vi jobbar inte alls särskilt mycket med VAD du ska äta, utan snarare HUR och ÄVEN varför. Där vet vi att en framgångsfaktor är att inte börja om med sin diet och sina goda vanor utan att bara fortsätta.

Du som är trött på att banta och känna dig misslyckad för att det är så svårt att följa en diet eller leva hälsosamt. Häng med på nästa kurs! Vi kör igång den 9 maj och jobbar tillsammans i sex veckor
Varje dag får du en ny uppgift att jobba med som hjälper dig att hantera dina tankar och ditt ätbeteende. Många som gått kursen är "proffs-bantare" och har provat varenda diet som finns utan att få långvariga och bestående resultat. Med denna kurs som har en hel annan approach säger de att de får just de verktyg de har saknat tidigare.
Med andra ord är det just den här kursen som du som är trötta på bantning och dieter behöver.
Du får under kursens gång själv välja om du vill följa någon viss typ av diet/kosthållning, men det är inte något krav. Om du väljer att följa någon diet ska den i sådana fall var sund och kunna fungera långsiktigt. Quick-fixes är inget för oss.
Vårt fokus tillsamman är på ätbeteende, att lära oss att hantera frestelser och motgångar, att känna oss starka, att kunna stå emot frestelser och att hela tiden hitta tillbaka om vi "faller".

Låter det intressant?
Då kan du läsa mer om kursens upplägg och innehåll HÄR.
Där kan du också läs om vad tidigare deltagare har tyck om kursen och hur de har lyckats.
Kursen har ett begränsat antal platser och alla uppstarter har hittills blivit fullbokade, så vänta inte med att anmäla dig om du vill hänga på.
Vi brukar bli ett härlig gäng som hjälps åt app peppa och stärka varandra. Att jobba tillsammans med andra med liknande erfarenheter och med samma mål är oerhört givande och en del i framgångsreceptet för Tänk Dig Smal -  gå ner i vikt med KBT.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...