onsdag 13 april 2016

Mindful Eating - ät på röd tallrik för långsammare tempo


De flesta av oss äter för fort.
Dessutom äter vi med tankarna någon helt annanstans än på maten vi äter.
Många gånger gör vi dessutom något annat samtidigt som vi stoppar maten i munnen - läser tidningen, surfar på telefonen eller läsplattan eller tittat på Tv.

När vi ägnar oss åt annan än bara själva ätandet så upplever kroppen per automatik mer stress utan att vi kanske direkt märker det.
Och när kroppen känner stress fokuserar den inte fullt ut på matsmältning och inte heller på fettförbränning. Det kan leda till att du både får näringsbrister och lättare lagrar dina kalorier som fett.

Genom att se till att ha ditt fokus på maten du äter.
Genom att äta långsamt.
Genom att äta njutningsfullt.
Då kommer hela du att må bättre. Stressen sänks. Näringsupptaget ökar. Fettförbränningen ökar. Och dessutom så blir det mer njutningsfullt för dig. Det i sin tur gör att du oftast nöjer dig med mindre mängder.

Ett annat bra knep att ta till om du vill få hjälp på traven med att äta långsammare är om du lägger upp din mat på en röd tallrik.
Studier visar att just röda tallrikar gör att du tenderar sänka farten när du äter. Troligtvis för att den röda färgen uppfattas som "fara/stopp" och att vi då per automatik sänker farten.

Du kan läsa mer om Mindful Eating HÄR.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...