måndag 23 november 2015

Quinoagröt med saffran



Att göra gröt på quinoa är jättetacksamt. Det blir en god och mättande gröt som är lätt att variera. Här har jag smaksatt med saffran och russin för en lite "julig" touch - men den går såklart att äta hela året. Det gör jag.

Quinoa är toppen att börja dagen med då den är rikt på protein, kostfibrer och även omega 3. Det håller blodsockret på jämn nivå och humöret på topp.
Att koka quinoa tar 15 - 20 minuter, så ett alternativ om du vill spara tid på morgonen är att du kokar upp en sats och förvarar i kylskåpet och sedan värmer den några minuter tillsammans med växtmjölk när du ska servera den.

Du behöver (1 port):
1 dl qionoa
2 dl vatten
lite salt
1 dl växtmjölk (jag hade kokos)
½ dl russin
1 pkt saffran
1 msk Fibersirap gold

granatäppelkärnor eller annan topping du föredrar

Gör så här:

  1. Koka upp quinoan i vattnet på låg värme ca 15 minuter (se anvisningar på paketet).
  2. Tillsätt sedan 1 dl växtmjölk, saffran och russinen och låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. Servera med valfri topping - bär, nötter, torkad frukt till exempel. Jag valde granatäppelkärnor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...