torsdag 1 oktober 2015

Ingefära- & Äppelbollar



Perfekta små munsbitar när du vill ha något lite sött (men inte för sött) till kaffet och/eller vill fylla på med bra energi. Sådana här små bollar kan varieras i det oändliga och här valde jag att kombinera smaken av ingefära (både färskriven och torkad) och sockerfritt äppelmos. Jättegott! Du väljer själv hur mycket ingefära du vill tillsätt och avgör därmed hur mycket "sting" de ska bli i den. Jag gillar när ingefäran känns tydligt och känns lite "rivig".

Du behöver:
2 + 1 dl havregryn
1 dl riven kokos (+ lite att rulla i)
5 färska dadlar
2 msk kokosolja
4 msk osötat äppelmos
ca 2 msk färskriven ingefära
ca 2 msk torkad ingefära

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare.
  2. Tillsätt 2 dl havregryn, 1 dl riven kokos, kokosoljan, äppelmoset samt den färska och torkade ingefäran. Mixa ihop till en jämn smet.
  3. Tillsätt sedan ytterligare en dl havregryn och mixa ihop snabbt så att grynen inte blir helt finfördelade.
  4. Smaka av om du vill ha i mer ingefära.
  5. Forma till bollar och rulla i riven kokos.
  6. Förvara i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...