fredag 16 oktober 2015

Havre- och kokosgröt med hasselnötssmör



Gröt är verkligen en toppenfrukost och ett toppenmellanmål med för den delen. Den gamla hederliga havregrynsgröten är inte fy skam, men du kan också "hotta upp" den och göra den både mer smakfull och energirik. Byt ut en del av havregrynen mot andra frön eller gryn och experimentera med smaker. Här har jag satt smak med hjälp av hasselnötssmör och kanel och toppar med bland annat torkade mullbär och färska fikon. Det blir fantastiskt gott och jag håller mig mätt och belåten ända fram till lunch.

Du behöver:
½ dl havregryn
2 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötssmör
1 msk kanel
½ dl torkade mullbär
1 msk honung
ca 1 ½ dl växtmjölk (jag hade ekologisk och sockerfri sojamjölk)

Topping: ett färskt fikon, torkade mullbär, kokoschips, kanel

Gör så här:

  1. Häll i en kastrull upp samtliga ingredienser till gröten och blanda om ordentligt. 
  2. Koka upp på svag värme och låt puttra ca 5 minuter. Om gröten blir för "torr", så fyll på med lite mer mjölk.
  3. Lägg upp i skål eller djup tallrik och dekorera med toppingen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...