torsdag 22 oktober 2015

Broccolimos med avokado och rödlök


Kålväxter är bland det nyttigaste du kan äta. Alla kålväxter innehåller många vitaminer och mycket mineraler och dessutom innehåller de fibrer. De stärker immunförsvaret, har en förmåga att hämma bakterietillväxt och hjälper till att hålla blodsockret i schack.
Dessutom finns det så många olika sorter och smaker, så vi riskerar inte att tröttna.
Här har jag använt mig av broccoli som brukar falla de flesta i smaken - även barnen.

Jag ville göra ett broccolimos. Tidigare brukar jag mixa samman kokt broccoli med någon form av växtmjölk och eventuellt en klick smör. Men nu valde jag att mixa med ett par avokados istället. Det blev kanongott och gav både fin krämighet och fyllig smak.
Avokado är definitivt en av våra superfrukter tack vare sitt innehåll av nyttigt fetter, vitaminer och mineraler.

Koka upp broccoli i en kastrull i lättsaltat vatten.
Låt koka tills broccolin precis börjar mjukna.
Häll av vattnet.
Lägg i en eller ett par avokados (utan skal och kärna) och mosa med potatisstöt eller med mixer om du vill ha ett jämnare mos.
Smaksätt med salt och peppar.
Jag toppade med hackad rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...