onsdag 26 augusti 2015

Ugnsbakad ananas med krispigt täcke (vete- socker- och mjölkfritt)



Mmmmmm, jag älskar ananas och tokgillar att de i princip alltid finns fin ekologisk ananas i min ICA-butik.
Visste du att ananas innehåller ämnet Bromelain som är bra för mage och matsmältning? Och sen så är det ju himla gott också.
Här har jag gjort en enkel och fantastiskt god dessert där ananasen får bakas i ugnen med ett härligt krispigt och segt täcke av kokos och havregryn ovanpå.


Du behöver (4 pers):
1 ananas
6 msk havregyn
4 msk riven kokos
2 msk kokosolja
3 - 4 msk Fibersirap Gold

Gör så här:

  1. Dela ananasen på mitten (på längden) och ta bort skalet och den hårda stocken mitt i. 
  2. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Blanda havregryn, kokos, kokosolja och Fibersirap  till en kladdig smet och strö över ananasen.
  4. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...