fredag 21 augusti 2015

Nötkakor - magiskt goda (utan vete, socker eller mjölk)


En liten kaka till kaffet eller teet?
Ibland är det det lilla, söta som behövs för att stilla suget eller sätta guldkant på tillvaron.
Dessa godbitar sätter definitivt guldkant på min.
Superenkla att baka och resultatet blir perfekt i både smak och konsistens. En liten ton av caramel och min favorit Fibersirapen ger en härligt krispig och samtidigt seg konsistens. Och den underbara smaken av hasselnöt så klart.
Prova! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

Du behöver:
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kokosolja
4 msk Fibersirap Clear
ca 25 droppar Stevia Drops Caramel
hasselnötter till dekor

Gör så här:
Blanda hasselnötsmjöl, majsmjöl och bakpulver. Smält kokosoljan om den inte redan är flytande och blanda ner den tillsammans med Fibersirapen och Stevia Drops.
Blanda till en jämn deg och forma sedan lagom stora runda bollar som du lägger på en bakpappersklädd plåt och plattar till. Tryck ner en hasselnöt i varje kaka.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Ät och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...