måndag 8 juni 2015

Psylliumpudding - nyttig och mättande frukost eller mellanmål


En god och nyttig variant till chiapuddingen, är pudding som görs på psylliumfröskal. En betydligt billigare variant som du kan variera i det oändliga vad gäller smaksättning. I min variant som du ser på bilden använde jag vatten som bas, men du kan om du föredrar använda någon växtmjölk.

Psylliumfröskal, eller fiberhusk som det också kallas är mycket fiberrikt och när det blandas med vätska så avges en gele. Detta brukar våra magar och tarmar gilla. De sänker också GI-värdet på maten, vilket är en positiv effekt om du vill hålla blodsockret nere.
Jag använder mig av Helhetshälsas Psylliumfröskal som är ekologisk och helt utan tillsatser.

Du behöver:
2 dl vatten eller valfri växtmjölk (exempelvis havre, kokos, mandel eller soja).
2 msk krossade linfrön
2 msk sesamfrön
1 tsk Psylliumfröskal
½ tsk vaniljpulver
2 - 4 färska eller torkade dadlar
1 dl bär (frysta går bra) - jag hade blåbär till min
ev. lite honung eller steviadroppar för mer sötma

Gör så här:
Mixa samman alla ingredienser i en mixer. Smaka av om du vill göra lite sötare. Tillsätt i sådana fall lite honung eller steviadroppar. Ställ i kylskåp minst 30 minuter innan servering.
Servera med färska/tinade bär, kokoschips, torkade bär eller annan topping som du gillar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...