onsdag 17 juni 2015

Mullbärs- och kokoskakor: utan vete, mjölk eller socker

Mullbärs- och kokoskakor
Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Precis som jag gillar. Tjoff, tjoff ska det säga. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget.
Dock som alltid när det gäller kakor och andra sötsaker, så är det inte något vi bör frossa i - även om det är ett bättre val än traditionella kakor och godsaker.
Men definitivt ett mycket bra val när du  själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra).

Du behöver:
1 dl torkade mullbär
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
1 ägg
2 msk jordnötssmör
2 msk honung

Gör så här:
Häll alla ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt med en slev. Allt ska blandas väl, men mullbären ska fortfarande vara hela.
Klicka upp ca 12 kakor med hjälp av en sked. Om du vill ha lite finare forma på kakorna kan du forma bollar som du plattar ut på plåten.
Grädda sedan i 200 grader ca 12 - 15 minuter.
Ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Dessa låter goda, ska prova!
    Tack för recept.
    Önskar dig en trevlig midsommar!
    Eva

    SvaraRadera
  2. Hoppas du tycker om det Eva!
    En riktigt trevlig midsommar önskar jag dig med.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...