torsdag 25 juni 2015

C-vitamin serum - Gör ditt eget!C-vitamin, vår super antioxidant som har så många positiva effekter för vår hälsa.
Så här under sommartid får vi i oss massor med nyttigt C-vitamin genom att frossa i jordgubbar. C-vitamin finns också rikligt i nypon - jag tillsätter gärna en skopa nyponpulver i mina smoothies, men även i våra gröna bladgrönsaker och det mesta av de frukt och grönsaker vi äter.


Visste du att C-vitamin även är bra för vår hy?
Överlag hjälper all mat som är nyttig och rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter per automatik även vår hy att må bra. Men, om du vill ha den extra boosten av just C-vitamin för hyn, så bör den tillföras utvärtes.
Säkert har du hört talas om och kanske till och med köpt något dyrt C-vitamin serum. 

C-vitamin hjälper huden att producera kollagen, ett protein som gör att huden blir fastare. Genom att tillföra C-vitamin på huden (istället för att äta det), så ökar effekten 20-fallt.

Det bästa av allt är att du enkelt kan göra ett riktigt bra och effektiva C-vitamin serum hemma själv. Med stor sannolikhet kan det även bli mer effektivt än de du köper. Effekten av vitaminet avtar nämligen på grund av oxidation efter ett visst antal timmar, så det finns fördelar med att blanda ditt eget serum i små doser allt eftersom du vill använda det.

Vad behövs då?
Ja, inte mer än två ingredienser:


  • C-vitamin i form av askorbinsyra. Antingen kan du pilla isär en kapsel som innehåller pulvret, eller köpa löst i pulverform. Helhetshälsa har bra produkter.
  • Aloe Vera gelé eller någon hudvårdande olja (mandel, kokosolja, hallonfröolja, olivolja).
Blanda sedan en liten dos åt gången. Jag brukar ta ½ kapsel och blanda den mängden med 4 gånger så mycket Aloe Vera eller olja. 
OBS! C-vitamin är stark - en syra, så prova försiktigt om du har känslig hud. Om du känner av mycket sveda kan du behöva spä ut med mera Aloe Vera eller olja.

Använd sedan som en uppfräschade och uppstramande kur under din dagkräm eller på natten när du ska sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...