fredag 15 maj 2015

Ugnsbakad solskensgröt - utan vete, mjölk eller socker



Det här är min absoluta favoritfrukost just nu. Jag känner att både kropp och själ mår så bra av denna goda, energigivande frukost. Namnet, solskensgröt kommer dels av färgen och att den ger en strålande bra start på dagen, men också för att den innehåller betakaroten och C-vitamin tack vare innehållet av morötter, gojibär och torkat nyponskal.
Jag gillar att ugnsbaka gröten, men det går lika bra att koka ihop den i en kastrull på spisen eller i mikron om du har bråttom.
Smaken bli mjuk och mild och tack vare blandningen morot + kanel +  honung förs tankarna till morotskaka.
Jag väljer att äta gröten utan mjölk till, men det går givetvis bra att göra det om du vill.

Du behöver:
1 ägg
½ finriven morot
3 msk havregryn
1 msk boveteflingor
½ msk kanel
½ msk Strandnyponpulver från Helhetshälsa
1 tsk Psylliumfröskal från Helhetshälsa
2 msk torkade gojibär
1 msk honung
en liten nypa salt
1 msk olja (raps eller kokos)

Blanda alla ingredienserna direkt i en ugnsfast form/skål och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter. Gröten sak vara krämig och inte bli för "vällagad".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...