onsdag 1 april 2015

Plast + mat = dålig komboPlast och mat är inte en bra kombination, och ännu sämre blir det om du värmer plastbehållaren med mat i. Enligt Naturskyddsföreningen har studier visat att upp emot 90 % av alla plastbehållare läcker ämnen som stör våra hormoner. 90 %!!!!

Trenden är tydlig om du tittar i matbloggar och på Instagramkonton för mat och hälsa - där är plasten utbytt mot glas. Det blir ju så mycket vackrare och smakar faktiskt godare att förvara och servera i vackra glasburkar och kärl.

Jag tror att väldigt många av oss har ett "plastskåp" hemma. Ett skåp där vi ställer in alla matlådor i
plast, tomma glasslådor och andra plastbyttor som vi tänker kan vara bra att ha. I detta skåp blir det av någon outgrundlig anledning alltid kaos. Allt står i en enda röra och det är lögn att hitta ett matchande lock till glassbyttan eller matlådan du vill använda.
Med andra ord borde vi plastsanera hemma. Rensa ut i plastskåpet och istället satsa på att spara diska ur och spara gamla glasburkar som tål att användas igen och igen.
Det finns också mycket nytt att köpa idag. IKEA har ett stort urval av glasburkar i olika former och storlekar till bra pris bland annat.


Den enda nackdelen med glas (förutom att det lättare kan gå sönder) är att det är tyngre att bära. Men det väljer jag att se som gratis styrketräning i vardagen.


2 kommentarer:

  1. Tycker det är svårt att hitta bra storlek och form på glasburkar och framförallt rektangulära stapelbara glasburkar med tättslutande lock. Hur löser du det? Hur fungerar det med glasburk i frysen? Här försöker vi alltid ha matlåda med till jobbet och då behövs täta burkar som går att frysa. Mvh Triolind

    SvaraRadera
  2. Utbudet ökar i butikerna allt eftersom efterfrågan ökar, vilket är bra. Jag tycker att det har flera bra storlekar att välja på på IKEA.
    Du kan frysa i glasburkar om du inte fyller burken till 100%. Maten/vätskan du fryser in kan expandera och då riskerar glaset att spricka.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...