Det här är perfekta små munsbitar när man är sugen på något som är:
- Sött
- Tuggigt
- Segt
- Nötigt
- Snabblagat
- Sockerfritt
- Vetefritt
- Mjölkfritt
- Nyttigt
Du behöver inte så många ingredienser heller: ägg, hasselnötssmör. hasselnötsmjöl, riven kokos och lite sötning. Jag valde här att söta med sukrin gold, men det går lika bra med lite honung, kokossocker, stevia eller annat favoritsötningsmedel. Då hasselnötssmöret och kokosen ger sötma i sig så behövs inte så mycket extra. Du klarar dig helt utan om du vill.
Gör som jag när jag bakar och smaka av smeten. Smakar den bra så smakar den färdiga kakan också bra.
Gör som jag när jag bakar och smaka av smeten. Smakar den bra så smakar den färdiga kakan också bra.
Här är ett lite mer noggrant recept som räcker till ca 12 - 15 små toppar:
1 ägg
4 msk hasselnötssmör
4 msk hasselnötsmjöl
0,5 dl riven kokos
3 msk Sukrin gold eller annat sötningsmedel du föredrar
Mixa samman ägg, hasselnötssmör och hasselnötsmjöl med stavmixer eller i matberedare. Blanda sedan ner den rivna kokosen med en sked/slev - mixa alltså inte ned det. Smaka sedan av med sötningsmedel.
Klicka sedan ut med hjälp av två teskedar små toppar på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
Klicka sedan ut med hjälp av två teskedar små toppar på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar