lördag 20 december 2014

Müslikaka med hallontopping - vete- och sockerfri


Jag var extremt sugen på en tuggig och söt müsli och hallon. Resultatet blev en kaka som bakades i långpanna med en müslibotten som toppades med en fluffig hallontopping.
Det blev så gott så maken gav mig stående ovationer och jag var tvungen att gömma undan kakan.
En enkel kaka att baka som räcker till många. Ganska mastig är den, så man orkar inte äta för mycket, även om den är försvinnande god ;-).

Du behöver till botten:
150 g smör (kan bytas mot kokosolja)
1 dl kokossocker
4 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 dl chiafrön

Till topping:
5 dl hallon
1 dl grädde eller kokosmjölk
2 ägg
ev ett par msk honung
½ dl Psylliumfröskal

Gör så här:
Smält smöret och blanda ner kokossockret precis när smöret har smält. Rör om och låt sockret smälta lite. Häll sedan ner havregrynen, mandelmjölet och chiafröna och blanda om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper i en mindre långpanna och häll sedan ner grynblandningen och tryck ut den jämt i formen med hjälp av en slev eller annat lämpligt redskap.
Grädda i mitten av ugnen 15 minuter i 200 grader. Ta sedan ut och låt svalna något.

Gör toppingen genom att i matberedare eller med hjälp av mixerstav mixa ihop hallon (de går bra med frysta) grädden eller kokosmjölken, äggen och Psylliumfröskal (Fiberhusk). Smaka av. Om hallonen är tillräckligt söta behöver du inte söta mer,annars tillsätter du lite honung som du mixar ner i smeten.

Häll sedan smeten över den gräddade bottnen som fått svalna något.
Grädda i ugnen på 175 grader ca 30 minuter tills hallontoppingen har stelnat.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...