onsdag 26 november 2014

Sluta banta och lär dig tänka rätt


Snart årsskifte och den tid på året då väldigt många ska "ta tag i sina liv", vilket då ofta innebär gå ner i vikt och allmänt bli mer hälsosamma. Det kan i och för sig vara bra om du har behov av att bli friskare, starkare, mer hälsosamma och tappa vikt.
Men hur många gånger har du gjort den "resan"?

Och handen på hjärtat, visst är det så att du VET vad du ska äta och hur mycket?
Varför är det då så svårt att göra det som du vet att du behöver göra?
Hur många dieter har du provat och hur många gånger har du "misslyckats"?

I flera år har jag arbetat med metoden Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT och det är definitivt något av det allra bästa jag vet. Jag får där nämligen vara med och hjälpa personer att en gång för alla sluta banta och hitta hälsosamma matvanor som håller.
Det som saknas (innan kursen) är redskapen för att motivera sig till sin förändring, att hantera de saboterande tankarna som dyker upp och som normal gör att du ger upp efter två veckor samt får dig att hitta hållbara strategier som håller inte bara för några veckor utan faktiskt för hela livet.

Den äldsta kvinnan jag jobbat med som gått kursen var 72 år. Hon skrev ett meddelande till mig efter kursen och tackade så mycket. Hon hade bantat i mer än 50 år och nu hade hon äntligen fått de redskap hon behövde för att sluta med det. Hon var så tacksam.

Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT är en kurs för dig som vill sluta en gång för alla och istället hitta ett hållbart sätt att förhålla dig till maten och ett fungerande ätbeteende.
Den 12 januari är det dags för nästa kursstart. Kursen är en distanskurs som hålls på Facebook.
Under sex veckor får du dagligen uppgifter att arbeta med. I gruppen diskuterar vi uppgifterna, peppar varandra, delar med oss av tips, peppar varandra och du har också möjlighet att ställa frågor till mig och övriga deltagare.
Att göra detta i grupp ger extra kraft och motivation. Som deltagare förstår du att du inte är ensam i dina tankar och ditt beteende och det ger en styrka. Att dela framgång och få stöttning i motgång är alltid ett framgångsrecept.

Du som vill jobba i ett lite lugnare tempo kan boka upp dig på kursen som startar den 2 mars. Där jobbar vi tillsammans under 9 veckor. De två första veckorna med en uppgift per dag och därefter fyra uppgifter i veckan. Samma upplägg med support och peppning i Facebookgruppen.

Låter det intressant?
Är du nyfiken på vad tidigare deltagare har fått för resultat och tyckt om kursen?
Klicka HÄR och läs mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...