fredag 21 november 2014

Grönkålspesto


Det är säsong för grönkål nu, så det gäller att passa på att frossa i de gröna bladen som är något av de nyttigaste vi kan äta - precis som alla kålsorter.
Just grönkål innehåller mycket C-vitamin som är bra för att stärka immunförsvar och för huden. Den innehåller också ämnet lutein som stärker ögat och förhindrar åldersrelaterade ögonsjukdomar.

Jag gillar att ha grönkål i mina gröna smoothies nu när det är säsong och använder den även gärna i soppor. Se bara till att inte få med den tjock och sega "mittstjälken" när du använder grönkål. Repa av bladet runt omkring istället.

Här är ett recept på en pesto med grönkål som bas som är snabb och enkel att göra. Gott till lax eller varför inte på julbordet till skinkan.

Du behöver:
6 - 7 medelstora grönkålsblad
½ dl sesamfrön
½ dl solroskärnor
2 msk olivolja
ca m msk vatten
örtsalt
svartpeppar

Gör så här:
Skölj grönkålsbladen och dra av det gröna bladet runt mittstjälken. Lägg dem i en matberedare. Häll i sesamfrön, solroskärnor och olivolja. Starta matberedaren och häll successivt ner vattnet tills du är nöjd med konsistensen. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Förvara i burk i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...