onsdag 1 oktober 2014

Den rosa månaden är här - Sensi Femme brösthandske är bröstens bästa vän

Nu är det oktober - sedan flera år tillbaka månaden då det fokuseras på bröstcancer.
Bra att det fokuseras på det, men alla cancerformer är givetvis lika viktiga att uppmärksamma. Dock är det nog så att just bröstcancer är mer "tacksamt" att välja som fokusområde  hälften av befolkningen  har bröst och de flesta av de som inte har egna bröst uppskattar  bröst och dem som har dem.

Rosa bandet heter kampanjen som samlar in pengar till forskning de senaste 11 åren. Syftet är att bekämpa cancer, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete. Toppen! Det behövs och mycket pengar har genererats genom åren.

Många företag och produkter vill vara med och hjälpa till och erbjuder under oktober att en viss del av intäkterna ska samlas in till Cancerfonden. Bra det också. Men, ibland blir jag lite.... förvånad över "sponsringen". Det är nämligen allehanda produkter och företag som vill "rida på" Rosa Bandet-kampanjen. Allra konstigast känns det när produkter med rosa förpackningar är med i "kampanjen" men som i sig själva långt ifrån är positiva i cancersammanhang - snarare finns det mer eller mindre tydliga bevis för att de är med och bidrar till fler cancerfall.
Några exempel är:
  • Kakor, bakverk, godis och annat som innehåller socker eller vetemjöl. Socker göder cancerceller och det känns lite bakvänt att uppmuntra till att vi ska köpa sådant för att  bekämpa cancer och"gynna" cancerforskningen. Det gör mig istället riktigt förbannad. Totaldissar!
  • Rengöringsprodukter, hudvård och annat som innehåller en del "tvivelaktiga" kemikalier där det finns kopplingar till olika cancerformer. Nej tack!
Cancer är en hemsk sjukdom. Den har eskalerat dramatiskt i takt med att vår välfärd ökat. Även om det inte finna några garantier för att vi inte ska drabbas, så finns det ändå saker vi kan göra för att minimera risken.

  1. Äta en hälsosam och stärkande kost med mycket grönsaker. Välja så ren mat som möjligt och ekologiskt när vi har det valet. Laga maten själv från grunden så ofta det går.
  2. Röra på oss. Se till att få in ordentligt med vardagsmotion och/eller lägga in pass med träning - både styrka och kondition som en naturlig del i våra liv.
Alla cancertyper är inte "livsstilsrelaterade" och du kan drabbas av cancer hur väl du än tar hand om dig. Det är viktigt att veta. Att drabbas av cancer är alltså inte ett tecken på att man slarvar med kost och motion och inte bryr sig om att ta hand om sig.
Men du kan som sagt minska riskerna för flera olika typer av cancer genom att leva ett bra och hälsosamt liv.

När det gäller bröstcancer så är det viktigt att den upptäcks så tidigt som möjligt. 
Min mormor hade bröstcancer. 
Min mormors två systrar hade bröstcancer.
Min mamma har haft bröstcancer. 
Ju tidigare en cancertumör upptäcks, desto bättre är förutsättningarna för ett snabbt tillfrisknande.
Bästa sättet att hitta förändringar i brösten är att undersöka den.

Handen på hjärtat - eller på brösten i det här fallet, hur ofta undersöker du dina bröst?
Troligtvis är du som de flesta andra som svarar att jag vet att jag borde, men det glöms liksom bort. Möjligtvis någon gång i duschen, men inte med någon regelbundenhet.
Ett FANTASTISKT hjälpmedel som varje kvinna borde skaffa sig är är Sensi Femme brösthandske. 
Det är en handske som används vid självundersökning och som tack vare sin konstruktion underlättar undersökningen. Det är svårt att med bara handen upptäcka förändringar i brösten. Tack vare att handsken är tillverkad av mjuk polyuretan i lager med mineralolja emellan så får du ökad känslighet. Detta gör att friktionen ökar och du lättare med fingertopparna kan urskilja små förändringar. Känsligheten ökas hela sex gånger jämfört med en undersökning utan handske.Brösten bör undersökas med regelbundenhet - en gång i månaden, av dig själv. Gärna när du ligger ner.
Utöver det bör du även gå på mammografiundersökningar när du blir kallad.
Förutom att Sensi Femme hjälper dig att undersöka dina bröst och därmed hitta eventuella förändringar i dem tidigt, så stödjer företaget rehabiliteringen av cancerpatienter. För varje såld Sensi Femme brösthandske går en del till rehabilitering av både de cancerdrabbade och deras närstående.

Sensi Femme brösthandske borde vara en självklarhet för varje kvinna. 
Du kan köpa dig ett eget exemplar för endast 279:-. En god investering för din egen hälsa och för alla som själva framöver drabbas eller har anhöriga som gör det.

Titta gärna på den här filmen där Monica Bozinov samtalar med Fia Hobbs, en av grundarna av Sensi Femme om företaget och hur man arbetar där. Fia har lång erfarenhet av arbete med cancerpatienter. Läs mer om hennes företag Arcadia Friskvård och Sensi Femme och se till att du beställer en brösthandske till dig och kanske även till personer i din närhet som du vill visa omtanke om. Då kan du skippa alla muffins, kanelbullar och annat för att "stödja" cancerforskningen och göra något riktigt bra istället ;-).

Sensi Femme
Arcadia Friskvård
Beställ din egen Sensi FemmeInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...