onsdag 17 september 2014

Fröknäcke med morot



Fröknäcke har blivit en favorit hos många. Det är lätt att "slänga ihop" en laddning och det är riktigt gott och tuggigt. Inget vetemjöl/gluten är så klart också ett stort plus.
Här har jag blandat i lite riven morot för en härlig smak och ett extra vitamintillskott..
Jättegott blev det!

Du behöver:
1 dl boveteflingor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl torrostade saltade pumpakärnor
½ dl majsmjöl
½ dl chiafrön
1 tsk Örtsalt med sting (Renée Voltaire)
3 msk linfröolja
1 riven morot
2 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skala moroten och riv den fint. Blanda ner i fröblandningen. Häll ner linfröoljan och det varma vattnet. Rör om ordentligt. Låt blandningen stå i ca 5 minuter.
Bred sedan ut den på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över smeten och tryck med händerna över den så att den bli jämn och platt och täcker hela plåten. Ta bort det övre pappret och ställ in i mitten av ugnen som är uppvärmd till 175 grader. Grädda ca 40 minuter.
Låt fröknäcket svalan något och bryt det sedan i lagom stora bitar. Låt gärna torka på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...