onsdag 20 augusti 2014

Egen mix till nyttiga frukostmuffins


Låt dig inte skrämmas av färgen!
Den grönaktiga muffinsen kanske inte ser så aptitligt ut vid första anblicken, men jag lovar att du är såld redan vid första tuggan.
Min man himlade med ögonen och stönade att det här var det godaste jag någonsin hade gjort - och han har smakat en del ;-).
Det positiva med dessa är att förutom att det smakar gudomligt gott och har ett toppenbra näringsinnehåll (rik på protein, fibrer och nyttigt fett) så går det att förbereda torrvarorna så att du lätt kan slänga ihop din (eller dina) muffins till frukost eller närhelst du vill njuta av dem. Du tillsätter endast ägg och Hasselnötssmör, blanda och gräddar i ugn eller micro.
Superduperenkelt och du kan snabbt njuta av nybakade muffins som håller dig mätt och nöjd länge.

Du behöver till mixen (räcker till ca 6 muffins):
1 dl Fiberbakblandning från Urtekram
1 dl Smoothie Boost, Hampaproteinmix från Renée Voltaire
½ dl Hasselnötsmjöl
10 torkade aprikoser
(vill du göra mer mix när du ändå är igång, dubbla gärna receptet.

Blanda alla torra ingredienserna i en burk med lock. Klipp sedan de torkade aprikoserna i små bitar och blanda ner i mixen.

Vid tillagning (per muffins):
1 ägg
1 msk Hasselnötssmör (utan salt)

Till varje muffins du vill göra tar du tre rågade matskedar av mixen och blandar det med 1 ägg och 1 msk Hasselnötssmör. Det räcker att blanda noga med en sked. Du kan också mixa ihop med stavmixer om du vill ha en lite jämnare smet. Jag gillar när det är lite "ojämt" tuggmotstånd.

Du kan välja att tillaga din muffins som en Mug Cake i mikron. Då smörjer du en mugg/skål med lite fett (förslagsvis kokosolja) och gräddar på full effekt ca 2 min,
Eller så gräddar du din muffins i vanlig ugn, 200 grader ca 15 minuter. Du kan även här välja att grädda i mugg eller i skål eller om du föredrar en klassisk muffinsform av större modell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...