torsdag 14 augusti 2014
Chocolatecoco Blissballs
De här godbitarna får du gömma för omgivningen, annars kommer du inte hinna smaka själv.
Innehåller en massa gott: kokossmör, cashewnötter, torkade dadlar och mörk choklad bland annat. En riktig energibomb, men så mäktig och god att det räcker med en... eller nåja kanske två slinker ner ;-).
Kokossmör som ingår gör du enkelt genom att hälla en påse riven kokos i matberedaren och köra på hög hastighet 5 - 10 minuter tills kokosen är krämig. Du behöver stoppa några gånger och skrapa ner den kokos som sitter fast på kanterna. Det kokossmöret som blir över kan du använda till bakning, i smoothies, på gröten eller annat. Gott som sjutton. Inte lika fett som kokosoljan och lite sötare i smaken.
För att göra dessa mumsiga Chocolatecoco Blissballs behöver du:
½ dl kokossmör
12 torkade dadlar
1 dl cashewnötter (osaltade)
1 dl mandelmjöl
ca 60 g mörk choklad (minst 70%) delad i rutor
ca ½ dl kokosmjölk
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser utom kokosmjölken och lägg dem i matberedaren. Kör tills du har fått en hyfsat jämn smet. Chokladen får gärna vara i mindre bitar och likaså cashewnötterna - det blir bara gott. Häll sedan i kokosmjölken lite i taget så att det blir en lagom mjuk och len konsistens.
Forma till bollar och lägg in dem i frysen eller kylskåpet en stund innan servering.
Enjoy!
Etiketter:
Recept - bakat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar