torsdag 5 juni 2014

Tomat- och räksoppa med kokos och spenat (perfekt för 5:2-detox


Jag har alltid haft en speciell relation till soppor. De är både njutningsfulla att laga och att äta. Och tacksamma då de går att variera i oändlighet efter tycke, smak, säsong och vad som finns hemma. När jag har mina detoxdagar när jag kör 5:2-detox blir det ofta och gärna soppa på menyn.
Den här tomat och räksoppan kan du njuta både varm, ljummen eller kall beroende på vad du föredrar.

Du behöver ( 3 - 4  port):
500g krossade eller passerade tomater
2 dl kokosmjölk
1 - 2 tsk sambal oelek
1 gul lök
2 dl fryst spenat eller 4 dl färsk
1 - 2 vitlökslyftor
1 fiskbuljongtärning
2 dl  skalade räkor (frysta eller tinade)
kokosfett

Gör så här:
Hacka lök och vitlök och stek den mjuk tillsammans med spenaten i kokosoljan. Häll i de krossade/passerade tomaterna, kokosmjölken och sambal oelek. Smula ner buljongtärningen och rör om ordentligt. Låt puttra ca 10 minuter. Tag av från värmen och häll i räkorna. Klart att servera. Tag en klick grekisk yoghurt på om du vill.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...