måndag 9 juni 2014

Mug Cake - perfekt måltid vid 5:2-detox


För mig är mina detoxdgar i 5:2-detox en del av ett helhetstänk. I så stor utsträckning som möjligt vill jag att dessa dagar ska gå i ett lugnare och mer eftertänksamt tempo. Alla bitar går inte att styra över, men så snart jag har ett val och inte minst en möjlighet att välja bort sådant som inte måste göras, så gör jag det. Jag lägger heller inte in tuffa träningspass utan väljer hellre lugnare promenader eller yoga till exempel. Jag längtar alltid till mina detoxdagar just för att de ger mig en helhet av lugn och god och bra kost.

Jag vill inte heller under dessa dagar lägga ner en massa tid på krånglig matlagning, men jag vill inte hålla tillbaka på något sätt när det gäller kvalitet och nyttighet. Att just låta kroppen vila från tung matsmältning under dessa dagar och att fylla på med ren och lättsmält mat är en del av den detoxande helheten och en viktig del för ökad hälsa.

Här bjuder jag på ett recept på Mug cakes som bara innehåller tillåtna ingredienser under 5:2-detox. Du kan välja att göra en stor eller två mindre Mug cakes från receptet. En stor blir ganska mäktig och blir en huvudmåltid medan två mindre kan delas upp på förslagsvis frukost och kvällsmål.

Du behöver till en stor eller två mindre:
½ banan
1 ägg
2 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön
2 msk hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
1 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
Valfria bär till topping - jag hade torkade tranbär
kokosolja att smörja muggen med
En eller två muggar att grädda i

Gör så här:
Mixa ihop banan och ägg med mixerstav eller i matberedare och häll sedan ner övriga ingredienser i smeten och blanda ordentligt. Smörj muggen eller muggarna (om du gör två) men kokosolja och häll i smeten. Toppa med valda bär - torkade eller färska.  Mikra sedan på full effekt 2 - 3 minuter beroende på effekt och muggens form. Prova ett par minuter först och öka på om det behövs. Mug cakesen ska vara fasta och välgräddade.

Läs mer om om 5:2-detox HÄR.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...