fredag 13 juni 2014

Gojibär-extrakt från Helhetshälsa - toppen till energidryck


Gojibär går under benämningen superfruit vilket innebär att de innehåller en massa antioxidanter. Bären går också under namnen Wolfberries och på svenska Bocktörne. De har historisk sett används under lång tid och framför allt i Kina där de användes inom folkmedicinen bland annat för att bota ögonåkommor och ansågs ge ett gott och friskt liv.
De är rika på betakaroten, vilket ger dem dess rödbruna färg. Betakarotin är ett förstadium till Vitamin A kan ge huden en gyllene ton och förbereder huden för solens strålar vilket kan göra solbrännan både sitter längre och blir djupare.
Gojibär innehåller också stora mängder C-vitamin  - mer i gojibär än i motsvarande mängd apelsin. Det är även rikt på järn och över 20 andra av våra viktigaste mineraler, bland annat zink, krom, magnesium, kalcium och natrium.

Helhetshälsa som alltid står för renast möjliga produkter har nu tagit fram ett extrakt (pulver) av gojibären.
Pulvret kan blandas i smoothies (både gröna och yoghurtbaserade) eller så kan du göra som jag - blanda dig en god Gojidrink/energidryck på antingen varmt vatten eller på mandelmjölk. Det enda du behöver är ett glas av vald vätska och två kryddmått av Gojibärsextrakt. Det blir både gott och nyttigt.
Det smakar lite som en blandning mellan kola och lakrits - jättegott!
Ett suveränt sätt att boosta med massa nyttigheter under mina detoxdagar när jag kör 5:2-detox.

Burken innehåller 80 g pulver vilket räcker till hela 90 doser. Kan bland annat beställas från Bodystore.se och kostar då bara 155:-, vilket är oerhört prisvärt för det du får.

Helt klart en ny favorit hos mig! Ska ta och göra lite energibars/bollar med pulvret i. Det kommer att bli toppengott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...