tisdag 6 maj 2014

Var mer EGO - må bättre och bli en bättre medmänniska

Att vara ego och tänka på sig själv ses som något negativt. I varje fall om vi förutsätter att vi tänker på oss själva i syfte att få vinning framför någon annans intressen. Du "vinner" och den andra "förlorar".
Men måste det vara så?

Nej, absolut inte och jag menar till och med att du blir en bättre medmänniska om du tänker lite mer på dig själv. Att tänka på sig själv och se om sina egna intressen och behov behöver inte alls gå stick i stäv med andras behov. Det går alldeles utmärkt att kombinera sina egna behov och önskemål med omvärldens.

Min erfarenhet som coach säger att väldigt många skulle må bra av att stanna upp i tillvaron och fundera på vad de behöver för att må bra. För många är det full fart både till vardags och fest och man stannar överhuvudtaget aldrig till och känner efter. Möjligen någon tiondels sekund då man känner att något inte känns bra, men sen är man snart tillbaka i gamla vanor igen och kör på som man brukar - utan att fundera på vad det var som hände. Vad betydde den där signalen som ville påtala att det fanns något som störde? Ett litet gruskorn som skavde.
Fortsätter vi att hålla högt tempo och inte känna efter så kan vi hålla på länge. Ofta väldigt länge. Men risken är att vi tillslut tvingas stanna upp då alla måsten och borden till slut rinner över och både kropp och själ skriker STOPP.

Jag kallar det för att vara EGOlogisk.
Det innebär att du stannar upp, känner efter och lyssnar in vad din kropp och din själ talar om för dig.
Då får du svaren på vad du skulle må bra av att göra mer av, mindre av eller sluta med helt.
Att vara EGOlogisk handlar om att du försöker tillgodose dina egna behov för att må bra. Utan att för den skull strunta helt i vad alla i din omgivning behöver. Det går att kombinera alldeles utmärkt för det mesta.
Ibland kanske du faktiskt måste tala om för någon att nu måste du få ägna lite tid åt dig själv för att hinna ikapp - ta ett bad, gå en promenad eller läsa en bok kanske.

Jag vet att det här kan vara väldigt svårt. Speciellt för de som behöver det som allra mest.
Därför har jag skrivit en e-bok som hjälper dig på traven. Den heter 21 dagar till ett EGOlogiskt liv. Där får du en uppgift/övning att jobba med varje dag under 21 dagar. Sakta men säkert bygger du upp dina nya och EGOlogiska vanor som du både kommer att kunna njuta av under kursens gång, men också efter att den är slut. Jag är nämligen övertygad om att du kommer att känna hur gott det gör för dig och därför kommer att fortsätta med dina EGOlogiska tankar.

Och bara för att jag vill att du ska få en väldigt skön och härlig vår, så erbjuder jag dig som vill köpa min e-bok att under maj månad få göra det för endast 39 kr (ordinarie pris är 89:-) - alltså hela 50 kr rabatt :-!!!
Klicka på länken nedan för att läsa mer om bokens innehåll och upplägg och för att beställa.e-bok/e-kurs 21 dagar till ett EGOlogisk liv 39 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...