måndag 7 april 2014

Rent och gott kranvatten med Dafi filterkanna

Rent och gott vatten med Dafi filterkanna

Vi som bor i Sverige kan vara glada över att vårt dricksvatten är så rent och fint som det är. Bland de renaste i världen sägs det. Och det är en lyx som vi tar för givet att vi kan dricka vattnet direkt ur kranen - något som vi brukar bli påminda om när vi är på semester på andra breddgrader och tvingas köpa hem dricksvatten.
Men även om vårt vatten är förhållandevis rent och klart godkänt att dricka så innehåller det ändå en del mindre trevliga ämnen. Dels kan det handla om exempelvis koppar från gamla ledningar. Koppar har en tendens att skapa obalanser i kroppen bland annat: nedsatt immunförsvar, allergier, koncentrationssvårigheter och huvudvärk. Vattnet kan också innehålla rester från läkemedel, kemikalier, tungmetaller och andra smakförstörande ämnen. Beroende på hur vi generellt mår och hur våra kroppar klarar av att hantera denna belastning kan vi få negativa hälsoeffekter av vårt kranvatten.

Jag är alldeles kär i vattenkannan du ser på bilden ovan. Den är av märket Dafi. I den sitter en filterpatron som innehåller aktivt kol från kokosnötsskal och jonbytarmassa som förmår att rena kranvattnet från:
  • Klor
  • Tungmetaller
  • Järn
  • Kalk
  • Rester av bekämpningsmedel som används i jordbruket
  • Rester av läkemedel som kan komma i dricksvattnet via våra sjöar
Du häller enkelt i vatten direkt från kranen ner i kannan. Vattnet passerar filtret och kan fyllas på med mellan 125 - 150 l (beräknas räcka i ca en månad). Kannan passar sedan att ställa in i kylskåpsdörren så att det lätt går att få fantastiskt gott, fräscht och kallt vatten när helst man behöver. Jag tycker verkligen att det smakar fantastiskt och mina barn dricker vatten som aldrig förr eftersom de också tycker att det smakar så gott nu.
Med fördel kan du även använda det filtrerade vattnet när du brygger kaffe eller te och även när du kokar mat eller grönsaker.
Filterpatronen byter du enkelt ut en gång i månaden (på ett ungefär) och de går att beställa i trepack för endast 119:-. Själva kannan kan du köpa för bara 189:-. Båda kan du köpa på Bodystore.com.
En riktigt bra investering för din hälsa och även för möjligheten att alltid kunna dricka gott och rent vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...