Marmelad på jordgubbar och chiafrön helt utan socker |
Du behöver (till en liten burk):
10 jordgubbar (mina var frysta)
5 torkade aprikoser
2 - 3 msk chiafrön
ev. Stevia Drops jordgubb
Gör så här:
Om du använder frysta jordgubbar (eller andra bär) så tina dem något. De behöver inte vara fullt tinade. Om de är lite kalla kommer marmeladen att stelna fortare. Lägg jordgubbarna tillsammans med de torkade aprikoserna i en skål och mixa dem med mixerstav ordentligt. Häll ner chiafröna. Ju mer chiafrön desto fastare blir konsistensen på din marmelad/sylt. Blanda ordentligt. Smaka av hur sötman känns. Sötman beror på hur söta jordgubbarna är. Om du vill ha mer sötma kan du droppa i en 4 - 6 droppar Stevia Drops jordgubbsmak eller naturell.
Ställ in i kylskåp och låt stå en 10 minuter. Om du använder dig av färska bär kan din marmelad behöva stå lite längre så att chiafröna hinner bilda sin gelé som gör att din marmelad får en härlig konsistens.
Det receptet lätt gott, rent och enkelt att göra! Det ska jag prova.
SvaraRadera