onsdag 12 mars 2014

Quinoabiff med fetaost, spenat och soltorkad tomat


När jag har mina detoxdagar är det här en maträtt som jag gärna äter- rent, lättsmält och gott. Biffarna går såklart också att variera i smak efter vad du har hemma och vad du uppskattar. Dessa är smaksatta med fetaost, spenat och soltorkad tomat. Det bli så mumsiga.


Denna gång provade jag också att steka i en smaksatt kokosolja med chili - Cocosa Chili. Kokosolja är fantastiskt bra att steka i, både nyttigt och gott. Nu blev det lite extra fart på smaklökarna. Mums.
Dessa biffar är helt vegetariska, men tack vare att quinoa är ganska proteinrikt i sig ger de ändå bra energi och mättnad. Givetvis kan du blanda i förslagsvis lax eller kyckling om du vill. Endast fantasin sätter gränser.

Du behöver (10 små biffar):
3 dl kokt quinoa (vilken färg som helst går bra, har vita i dessa)
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk grekisk eller turkisk yoghurt
75 g fetaost
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 dl färsk babyspenat
6 st soltorkade tomater
salt och peppar
kokosolja till stekning

Gör så här:
Blanda ägg med yoghurten och fiberhusken. Låt stå och svälla medan du hackar gul lök och vitlök. Hacka även spenaten och de soltorkade tomaterna. Häll i de du hackat i äggsmeten och smula sedan fetaosten i blandningen. Häll till sist ner quinoan, salta och peppra och rör om ordentligt så att smeten blandar sig ordentligt. Salta och peppra.
Forma till små biffar och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Biffarna ska bli gyllene till färgen.
Servera gärna till en rejäl grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...