måndag 16 december 2013

NU DIPLOMERAD KOSTRÅDGIVARE!Stolt och glad kan jag nu meddela att jag är färdig med min utbildning till kostrådgivare. Jag har i många år varit intresserad av och jobbat med kost och hälsa, men kände att jag ville fördjupa mina kunskaper och dessutom få "bevis" för dem. Det beviset ser ni nu i form av det diplom som äntligen är mitt och kommer att sitta på min vägg. Och det känner jag mig synnerligen stolt över! Det har tagit mig tid att läsa in kursen - men så har jag gjort det grundligt också (hade 97 % rätt på tentan). Eftersom jag arbetar heltid och mer därtill, så har det helt enkelt fått ta den tid det tar. Men nu när det är klart känns det väldigt skönt.

Jag valde att utbilda mig på Bergklint Education då de håller distansutbildningar, vilket är ett passande upplägg för mig. Deras utbildning är bred och grundläggande och inte "specialiserad" mot någon viss typ av diet eller kost - något jag uppskattar då jag vill ha en bred grund att stå på.
Kost och hälsa är oerhört fascinerande och faktiskt är det så att vi idag inte har alla fakta och all kunskap om hur våra kroppar reagerar på maten som vi äter. Med andra ord är den sanningar vi har idag föränderliga i takt med att ny kunskap uppnås.
Dessutom tror jag att vi i ännu större utsträckning behöver inse att vi alla är individer och biokemiskt olika. Det innebär att vi reagerar olika på kosten. Vi behöver helt enkelt var och en bli tryggare i att lära oss att lyssna på vad våra kroppar talar om för oss att de uppskattar eller inte mår bra av.
Mycket kommer att hända inom kost- och hälsoområdet de närmaste åren och jag är verkligen glad över att jag har valt att vara en del av den utvecklingen. Jag tänker fortsätta läsa artiklar, böcker och utbilda mig för att samla på mig så mycket som bara möjligt. Jag kommer delge mina kunskaper, tankar och funderingar och hoppas att du vill ta dem till dig och se om du på något sätt kan göra dem till dina sanningar och kunskaper.

Redan i nuläget arbetar jag tillsammans med Josefi Dahlberg i HÄLSOSMARTA - Josefi & Ulrika där vi erbjuder våra HÄLSOSMARTA - makeovers till privat personer.
Jag arbetar också sedan flera år tillbaka med den mycket uppskattade och effektiva distanskursen Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT. Intresset för den blir bara större och större och på det arbetet kommer jag att lägga mer fokus framöver.
Jag kommer också inom en snar framtid att erbjuda personlig kostrådgivning på distans till de som är intresserad och en hel del annat som rör kost och hälsa är också på gång.
Så håll utkik om du är intresserad.

Vad skulle DU vilja veta mer om när det gäller kost och hälsa?
Finns det något speciellt du skulle uppskatta att läsa om?
Skriv gärna en kommentar med dina önskemål!

Nyfiken på min utbildning? Du kan läsa mer om den hos Bergklint Education.


2 kommentarer:

  1. Hej
    Jag har ingen utbildning alls inom varken kost eller hälsa sedan tidigare, men intresset finns där och har gjort länge. Nu funderar jag på att utbilda mig till kostrådgivare, vore detta ett bra ställe att börja på eller är det för svårt för någon som inte har någon tidigare kunskap?

    SvaraRadera
  2. Hej! Ledsen att jag svara lite sent på din kommentar. Det är jättesvårt att säga om det är svårt eller inte eftersom inlärning och förståelse är så individuellt. Utbildningen jag gick var som jag skrev väldigt omfattande, men det behöver ju inte betyda att man tycker att det är svårt. Biologis och kemi, som det handlar om är ju ganska invecklat, men också oerhört spännande.
    Varför inte börja med att låna eller köpa några böcker om kostlära och läsa på lite själv innan för att känna hur det går?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...