fredag 29 november 2013

NÖTTER - FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH LÄNGRE LIV

Go nuts! 
Då blir du friskare och lever längre.
Det har visat sig vid ett stort antal studier tidigare och nu har ytterligare en studie publicerats som påvisar att den som dagligen äter en (mindre) mängd nötter - ungefär 30 g får 20 % mindre risk att dö. Framför allt minska risken för att drabbas av hjärt- eller kärlsjukdomar och cancer.

Nötter är rika på nyttiga fleromättade fettsyror, innehåller protein av hög kvalitet, hälsofrämjande fibrer och vitaminer och mineraler i form av vitamin E (som är en bra antioxidant som skyddar just de fleromättade fettsyrorna från oxidation), folat, niacin och magnesium.

Du som är nötallergiker kan dessvärre inte njuta av dessa små energibomber. Det kan till och med vara livsfarligt för dig. Du kan istället som ett näringsriktigt mellanmål välja frön, kokosflingor/kokosflakes och torkad frukt.

Du kan läsa mer om nyttan av nötter på Kurera.se 

2 kommentarer:

 1. Hej äter också nötter, barnsligt förtjust faktiskt. ;) Så jag får stoppa mig själv.
  Ett tips ifall vi trycker i oss för många, släng ner ett gäng i adventsstaken. Det har jag sedan många år tillbaka, på så sätt är de inte bara bra för hjärtat, utan hela kåken!;) Rådet fick vi på en brandutbildning hos brandkåren.
  Ha en skön Advent.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
 2. Bra tips Monica! Tack för det :-)! Kram Ulrika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...