onsdag 16 oktober 2013

FINFINA HÄNDER MED HEMMA-SPA
Hösten är här och kylan med den. Mina händer protesterar direkt genom att bli torra och spricka på fingrarna. En bra kräm räcker långt, men ofta måste jag ta i med "hårdhandskarna" för att få ett djupare och mer varaktigt resultat.

Som vanligt är det ofta huskurerna som är de bästa och jag tänkte tipsa om min egen favorit. Här är det faktiskt fullt legitimt att slösa med socker för en gångs skulle;-).För att göra en skön handbehandling behöver du:

  • Kokosolja (annan olja går också bra, oliv exempelvis)
  • Strösocker
  • Skön och fuktbevarande hud-/handkräm
Ta en rejäl klick olja i handen och häll på ca 1 tsk strösocker. Blanda ihop till en jämn "smet" i handflatan och applicera sedan på båda handflatorna och handryggarna. Massera försiktigt en bra stund. Ta varje finger för sig, massera mellan fingrarna och i och ovanpå händerna.

Massera in oljan och sockret ordentligt

Skölj sedan bort sockerresterna i ljummet vatten. Använd inte tvål, utan låt bara sockret rinna av. Oljan får gärna stanna kvar på händerna då den hjälper dig att hålla kvar både fett och fukt. Badda sedan händerna lätt med en handduk för att få bort överflödigt vatten och avsluta med att smörja in med en skön och fuktighetsgivande kräm.

Voila! Nu har du mjuka och sköna händer igen. Håll efter med handkräm flera gånger om dagen och upprepa denna handscrub ett par gånger i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...